Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja proponowalbym zapytac jednego z allegrowiczow juz po kupnie czy to rzeczywiscie dziala. Sam mam dwa takie miejsca wgniecione wiec tez bylbym chetny. Tylko troche sceptycznie podchodze do tego typu rzeczy. Po wszystkiego rodzaju suchych lodach i innych, ktore niby tez mialy w tym pomoc. Zobaczymy ;)
Opublikowano
Sprzedający zapomniał dopisać że jeśli masz troche szpachlu na elemencie to urządzenie to odpada razem ze szpachlem od karoserii. We Wrześni(wlkp) jest gościu co się tym zajmuje. Bierze 20zł od wgniotu (nie wiem czy używa takiego samego urządzenia) , lecz przestrzegam przed używaniem tego jeśli miałeś malowane auto...

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
raczej kit (szpachla) jest twarda a nie elastyczna

jeszcze niewidziałem wgiecionego kitu

Tak tylko zwróć uwagę na filmach jak "pracują" elementy do których przystawiana jest ta przyssawka i następuję wyciąganie wgniotu. Sztywny szpachel pęknie. (no lub też nie) . Ja umówiłem się z gościem na wyciąganie wgniotów i już przez telefon powiedział mi że jeśli wiem że auto było malowane, szpachlowane itp , to będziemy to robić na moją odpowiedzialność.

Wyobraź sobie błotnik który np był do połowy wyrównywany szpachlem. Na pograniczu szpachlu i czystej blachy ( bardziej po stronie blachy) powstaje wgniot ....i połowa przyssawki będzie przyklejona do szpachlu...

Nie to że jestem tego przeciwnikiem , bo widziałem jak urządzenie to poradziło sobie z autem po gradobiciu - idealnie wszystko powyciągane :shock: -----chodzi mi tylko o auta z elementami szpachlowanymi

pozdrowienia [/url]

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/