Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ponieważ potrzebuje duże kombi przymierzam się do zakupu drugiego auta. Bardzo kusi mnie bmw e34, ale moje środki są dość ograniczone, szukam auta w cenie ok 6tys. Sprawa polega na tym, że z powodów ekonomicznych będę wrzucał gaz. chciałbym się dowiedzieć czy w silniku 2.0 czy bardziej 2,5 szukać furki zwarzając na fakt że będzie to zwykła instalacja nie sekwencja, na co może szczególnie zwrócić uwage?
Opublikowano

Jeżeli zamierzasz założyć LPG to lepiej do silnika 2,5. Spalanie praktycznie to samo co w 2.0 a osiągi dużo lepsze.

Niestety nie będzie rewelacji jeżeli założysz do tych silników słabą instalację. Przemyśl to dobrze bo naprawy szybko nadłożą zaoszczędzone pieniądze. Weź sekwencje w raty i będzie się spłacać - szczególnie w dzisiejszym stosunku cen LPG-Pb. Czysta oszczędność.

Ja miałem 2 lata temu E34 525 1995r. Założyłem wtedy sekwencję za 3300. Działała idealnie, choć czułem, że na benzynie była bardziej żwawa. Dziś ceny sekwencji mogą być jeszcze niższe.

Pozdrawiam.

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano

dlaczego mam sobie odpuścić??

Co do gazu wiem mam w jednej bawarce gaz sekwencja i jestem zadowolony.. ale zwykłą instalke mogę mieć za naprawde grosze.. dlatego to rozważam, auto będzie używane raczej jako drugie a kombi ze względu na budowe jest mi potrzebne a nie chce wydac nie wiadomo jakiej kwoty a powiedzicie mi co myślicie o tej

http://moto.gratka.pl/tresc/bmw-525-2-5-benzyna-8827115.html?w=4f01f785c8bc8f57&s=1

Bo na zdjęciach wygląda dobrze w przebieg to i tak nie wierze:) a cena jest fajna no i w miare blisko mnie...

Opublikowano
no taK zgadza się,gaz to mam za 1000zł mam znajomego co się tym zajmuje.. no i wiem że robi dobrze bo mam sekwencje w e36 którą też on mi zakladał, oleje fotry itp wiadomo trzeba zmienić. Ale jak mówicie, że nie warto to może doradzcie mi jakieś inne kombi nie koniecznie bmw??
Opublikowano
no to oczywiste że do ceny zakupu dochodza koszty, ale to przecież obojętnie jakiej marki się auto kupi. a co myślicie o tym z linka co wam dałem??
Opublikowano
daje rade za 5 tys 94 rok nawet jak kiedyś był bity itd. i nie ma 145 tys można rozważyć
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
wydaje mi sie,ze ta piatka z linku jest warta obejrzenia.Jesli w 2005 roku sprowadzony i jest to rocznik 1994 to chyba nie jest zle.Jedz obejrzec ja jak najszybciej bo moze spłynac.Pozdrawiam.
Opublikowano

140 tys km :duh: ludzie to maja wyobraznie - niedluga w polsce beda same samochodzy z przebiegiem 50tys km . po 140tys siedzenia musialy zostac stuningowane , powstaly takrze wrzery w kierownicy - ludzie to nie pikaczento jest :!: a wycieraczka to co - maluch WRC ?

blacharsko wyglada znosnie .

ogladnac zawsze mozna . ale trzeba dokonac jakiejs logicznej selekcji bo tym sposobem to zjezdzisz cala polske i kupisz w koncu strupa.

Opublikowano
w ten przebieg to nawet z książką serwisową nie uwierze :shock: no ale mniejsza o to, ja po prostu się rozglądam nie potrzebuje auta na już ale jakby coś było ciekawego to kupie:) bo moim coupe ciągle jeździ żonka a ja... rowerem... dwa koła i pedały :oops: :doh:
Opublikowano
p.s ta z linka już jest sprzedana... a szkoda...bo dosyć ładnie wyglądała...a może ktoś z was ma na sprzedaż :roll:
Opublikowano

Ta z linku wyglądała na trochę zmęczoną.

Dołóż troche (naprawde-za 6tys. bardzo trudno będzie znaleźć E34 Touring) i kup-chociażby-moją. :)

Pozdrawiam

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
zdjęcia , a rzeczywistość to dwie inne bajki. Wg mnie autko jest mocno zmęczone, amory do wymiany.....jednym słowem skarbona bez dna.
Opublikowano

Za 6tys to kupisz skarbonkę. Zaczniesz od filtrów i płynów. Potem, amory, wachacze, itd. Coś tam przestało działać albo nie działało tylko czasami. Licznik kilka już razy kręcony żeby było fajniej.

Tak na marginesie. Dzisiaj kolega sprzedał Lanosa. Pierwszy właściciel. Opowiada mi. Z 200k zrobił 160k jak wszystkie w tym roczniku na allegro. Głowica 2x. Oleju od wymiany do wymiany 10 litrów w 1,6 silniczku. Wlał jakąś smarówę ze stacji uszczelniającą. Zero dymu. Kupujący wziął te padło na diagnostykę i spaliny mówi super, na gazie troszkę za uboga mieszanka. Geometrię po wymianie kierownicy robił (coś przykombinował przy wymianie) robił na metrówkę i przejażdżka 100m, podkręcić z lewej, przejażdżka 100m pokręcić z prawej. Bo szkoda 100 zeta na geometrię. Zaczęło prosto jechać. Kierownicę zmienił bo miała dziurę od kręcenia. Koszty wyszykowania padła 250pln, w tym 2 puszki placka, kiera i jakaś srebrzanka, którą okrasił wszystkie gnijące przewody w komorze silnika. Sprzedał to za jedną z najwyższych cen z allegro tego rocznika.

Jak samochód ma być wołem roboczym to polecam Mazdę 626, miałem coś takiego, kupiłem za 4k, zrobiem nią przez rok 50tys i jedyną awarią była czkawka na opale. Przeszedłem na ON i się sama zreperowała.

Kolego, jak kupisz E34 w tej cenie, którą podałeś to nie zdziw się, że będziesz musiał szybko podwoić wartość auta lub postawić na cegłówkach. Sam wiesz, że bmw lubi być dbane.

PS. Gaz inny niż sekwencja to porażka. Kilka razy musiałem w 735 szukać za sobą wywalonego po strzale dekielka.

Opublikowano
mam znajomego zaufanego który sciąga samochody i będzie się dla mnie za czymś rozglądam podkreślam że to zaufany czlowiek wiem, że kokosów za to nie kupie i że będzie trzeba troszke w to wsadzić ale jak on coś znajdzie godnego to kupie a jak nie.. to spoko nie musze mieć auta na już...nigdy się nie spieszę kupując samochód i nie twierdze że nie macie racji dlatego póki co się rozglądam pytam tu i tam i dowiaduje jak sprawa wygląda..jak się coś uda dorwać godnego i pewnego to wtedy kupie.. bo wiem, że jakby nie patrzeć to już stare ...hm.. bardzo stare auto i napewno nie będzie idealne.. co do gazu to grubo się zastanawiam.. i pewnie podejme decyzje jak bedę zakładał... poza tym miałem kiedyś audi które niby tez tylko do sekwencji się nadawało była ona wtedy bardzo droga... zalożyłem u znajomego II generacje i powiem wam, że zrobiłem 50tys. i miała jeden strzał gazu..bo "zaoszczędziłem na kablach" ale ten strzał nic jej nie zrobił:) zupełnie nic wyleciał tylko wąż od powietrza.. podłączyłem go spowrotem i było "miodzio". ale to wszystko będzie zależne od ceny za jaką uda mi się znaleść auto...A co do auta Bastii to bardzo ładne, ale moim zdaniem drogie i jak miałbym do wydania 9 tys. to bym się nad nim zastanowił.