Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam prosbę

Nie działa mi telefon w podłokietniku.

A mianowicie nie swiecą się kontrolki w BC ani podświetlenie w słuchawce natomias w przypadku wciśnięcia przycisku zasilania w sluchawce słychac w głosnikach przez krótka chwile pisk ale nic się nie dzieje

I tu prosba do posiadaczy modelu e39. potrzebuje informacji od kogoś kto ma taki sprzęt.

- czy w momencie wypięcia centralki (tej w bagażniku) nie działa telefon w podłokietniku

- czy w momencie wypięcia centralki występuje brak podświetlenia klawiszy w mikrotelefonie.

- czy w przypadku wypięcia centralki w bagażniku nie świeca sie kontrolki przy BC

- czy w przypadku wypięcia kabla słuchawkowego od telefonu z podłokietnika świecą sie kontroliki na BC

Dziekuję za wszelki info

Opublikowano
Siema tez mialem taki problem ale troche prostrze rozwiazanie bylo z moim.Ja kupilem w niemczech w komisie i stal tam pare dobrych miesiecy.suche liscie to byly doslownie wszendzie w na wiewach w filtrach mikropylkowych a nawet jak regenerowalem alternator to tam tez byly,dobra do zeczy mi tez nie dzialal ale po jakims czasie wzielolem sie za niego i okazalo sie ze liscie zapchaly wejscie do kturego wklada sie kabel od sluchawki do podlokietnika wydmuchalem i dziala :D.Zobacz bezpiecznik to podstawa moze kabel jest przerwany,Powinno byc tak ze jak przekrecisz kluczyk na poz pierwsza to momentalnie sie wlancza zapal sie ekranik i takie pierdoly rozne na min,jezeli wlonczysz swiatla i podniesiesz tele z podlokietnika to podswietla sie klawiatora,zapewne nie masz sim-locka zlamanego to powinno pisac BMW-GSM.To najprostrze zeczy ale czasmai te sa najtrudniejsze :wink: .Napisz dokladnie jeszcze kiedy co i jak sie wlacza pomyslimy.Pozdro
Opublikowano
Siema tez mialem taki problem ale troche prostrze rozwiazanie bylo z moim.Ja kupilem w niemczech w komisie i stal tam pare dobrych miesiecy.suche liscie to byly doslownie wszendzie w na wiewach w filtrach mikropylkowych a nawet jak regenerowalem alternator to tam tez byly,dobra do zeczy mi tez nie dzialal ale po jakims czasie wzielolem sie za niego i okazalo sie ze liscie zapchaly wejscie do kturego wklada sie kabel od sluchawki do podlokietnika wydmuchalem i dziala :D.Zobacz bezpiecznik to podstawa moze kabel jest przerwany,Powinno byc tak ze jak przekrecisz kluczyk na poz pierwsza to momentalnie sie wlancza zapal sie ekranik i takie [bAD] rozne na min,jezeli wlonczysz swiatla i podniesiesz tele z podlokietnika to podswietla sie klawiatora,zapewne nie masz sim-locka zlamanego to powinno pisac BMW-GSM.To najprostrze zeczy ale czasmai te sa najtrudniejsze :wink: .Napisz dokladnie jeszcze kiedy co i jak sie wlacza pomyslimy.Pozdro

Telefon jak kupiłem to śmigał do pewnego czasu jak zaczął przerywać tzn włączał się i wyłaczał aż w końcu się wyłaczył na amen :evil:

Nie swiecą się te diodki w BC ani telefon. Jedyna oznaka jakiegoś "życia" to jest jak próbuję właczyć ze słuchawki to jest taki krótkotrwały pik w głośnikach.

Bezpieczniki wszystkie sprawdzone, są dobre, sznur dobry, gniazdo na mikrowtyczkę sprawne.

Centralkę te z bagażnika rozbierałem i po podpięciu zasilania wygląda na sprawną jednak to jest takie macanie bez schematu.

PZDR

Opublikowano
Może akumulatorki wymień? U mnie też była cisza- w ogóle nie działał- po wymianie akumulatorków zaczęło gadać. Tylko mam problem- słuchawka się świeci, przed BC można dzwonić, ale na słuchawce mam cały czas komunikat "base suchen" i nie potrafię go połączyć z bazą. Jednak całe menu pracuje. Muszę nad tym przysiąść.
Opublikowano
Może akumulatorki wymień? U mnie też była cisza- w ogóle nie działał- po wymianie akumulatorków zaczęło gadać. Tylko mam problem- słuchawka się świeci, przed BC można dzwonić, ale na słuchawce mam cały czas komunikat "base suchen" i nie potrafię go połączyć z bazą. Jednak całe menu pracuje. Muszę nad tym przysiąść.

:shock: :shock: A gdzie są te akumulatorki ?

Opublikowano
No w słuchawce oczywiście. Na dole ją się otwiera, przesuwając tą pokrywkę jakby do tyłu. Dość mocno trzeba to zrobić, ale po kształcie plastiku widać, w którym kierunku trzeba napierać ;) Chyba, że masz inny telefon. Mój wygląda na siemensa.
Opublikowano

Bezpieczniki wszystkie sprawdzone, są dobre, sznur dobry, gniazdo na mikrowtyczkę sprawne.

Centralkę te z bagażnika rozbierałem

nie potrzebna robota -- najważniejsze to sprawdź jak wyglądają ścieżki pod gniazdkiem tam gdzie podłączona wtyczka słuchawki

przeważnie dostanie się tam woda czy jakiś napój i zaczyna się trawienie tych ścieżek

rozkręć podłokietnik i to sprawdź , jak będzie tam wszystko zaśniedziałe to cza gniazdko odlutować , wymyć płytkę spirolem i jeśli jeszcze coś zostało z miedzianych ścieżek to musisz je albo polakierować lakierem bezbarwnym albo posmarować wazeliną (by się dalej nie utleniały)

no i daj znać czy to to :D