Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jestem nowy mam zamiar sciagnac do PL anglika e36 bez klimy i abs

jak wyglada sprawa przekladki?? utrudnienia duze?? mam pytanie jak wyglda grodz-jest miejsce na europe czy trzeba ciąc?? pozdrawiam pomozcie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a czemu akurat takiego bez klimy i ABS ?? :D

na temat przekladki: szukalm duzo na google, generalnie malo oplacalne (tym bardziej w przypadku slabo wyposazonego e36) i czasochlonne, czasami nawet nie wykonalne, dla mnie mialoby to sens tylko wtedy jesli znalazlbym np. e36 m3 w super stanie i mialbym w planie nim jezdzic przynajmniej kilka lat, inaczej nie ma to w ogole sensu, poza tym nie wiadomo jak to bedzie wszystko pozniej wspolgralo, bo trzebe by wywalic przeciez cala deske rozdzielcza, a pozniej to poskladac spowrotem! jesli jeszcze cie nie odstraszylem poczytaj tu: http://www.angliki.fora.pl/

Opublikowano

Także wydaje mi się to bezcelowe. Wydaje mi się że E36 nie jest autem wdzięcznym do przerobienia. Sciane grodziową trzeba ciąć a to nie wrózy nic dobrego w przyszłości.

Tylko zastanawiam się nad faktem że E36 bez ABS :jawdrop: :?:

Były bez wspomagania, ale czy bez ABSu także:?:

Pzdr,

Opublikowano
co do tego abs-u to musi byc bo bmw dobrze nie pamietam ale chyba od 88 roku zaczeło seryjnie zakładać abs bo swoich samochodów a co do przekładki to naprawde nie opłaca sie bo wszystko trzeba ciąć i spawać nic nie ma uniwersalnego chyba że sama kierownica :mrgreen: i raczej mi sie wydaje ze to jest już za stary model na przekładke odradzam :nienie:
przedni napęd jest dla dziewczyn...
Opublikowano
właśnie szukałem i znalazłem ze że bmw od 91 roku zaczeło seryjnie montowac abs to może jak auto jest z 91 roku poczatku to może nie miec abs-u i z tad te rozbieżności sory za ten 88 rok
przedni napęd jest dla dziewczyn...
Opublikowano

Kompletnie nieopłacalne. Ingerencja w cały układ kierowniczy :!: no i przednia zabawa z przełożeniem całej wiązki elektryki (po tym zawsze coś nie działa - zawsze).

Po przełożeniu wychodzą pierdoły typu niezgodność boczków - joystick lusterek (trzeba zmieniać na europejskie), zły kąt świateł przednich (trzeba przekładać reflektory) i dziesiątki podobnych pierdół.

W życiu bym się za to nie brał.

Powodzenia

PS: E36 bez wspomagania czy ABSu to jakaś pomyłka...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.