Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam was dzisiaj wyskoczył mi taki błąd "Run flat indicator failure" dodam że samochód był wczoraj w serwisie błędów żadnych nie miałem założyli mi nowe czujniki zużycia klocków i dzisiaj rano właśnie wyskoczył mi powyższy błąd który po przejechaniu 50 km zniknął i już się nie pokazał nie wiem od czego to może być miał ktoś z was kiedyś taki błąd dodam tylko że w piątek jade znowu na serwis żeby mi coś jeszcze sprawdzili i przy okazji powiem im o tym błędzie jednak teraz was się chce zapytać czy to coś poważnego Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Opublikowano
No właśnie nie wiem czy mam czujniki ciśnienia w oponach :-) a poza tym to przed tą akcją się zrobiły takie jaja że szok bo odpaliłem samochód wyjechałem przed dom i nagle pokazały mi sie wszystkie obrazki że poszło wspomaganie, silnik, abs itd wszystko naraz odrazu zgasiłem silnik odpaliłem jeszcze raz i juz wszystko było ok tylko pokazał sie błąd takie jak pisałem i zgasnął dopiero po przejechaniu 50 km więc nie wiem co tu jest grane :roll: Może dodam jeszcze że gdy wyskoczył ten błąd nie mogłem włączyć wogóle tempomatu ponieważ się sam odrazu wyłączał
Opublikowano
No właśnie nie wiem czy mam czujniki ciśnienia w oponach :-)

Nie masz. BMW nie używa czujników ciśnienia takich jak np Mercedes.

System używa sensorów rotacyjnych ABS żeby mierzyć ciśnienie w oponach. Jedyną rzeczą, o której musisz pamiętać to ponowne ustawienie ciśnienia w Idrive po wymianie opon/kół.

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano
Witam was dzisiaj wyskoczył mi taki błąd "Run flat indicator failure" dodam że samochód był wczoraj w serwisie błędów żadnych nie miałem założyli mi nowe czujniki zużycia klocków i dzisiaj rano właśnie wyskoczył mi powyższy błąd który po przejechaniu 50 km zniknął i już się nie pokazał nie wiem od czego to może być miał ktoś z was kiedyś taki błąd dodam tylko że w piątek jade znowu na serwis żeby mi coś jeszcze sprawdzili i przy okazji powiem im o tym błędzie jednak teraz was się chce zapytać czy to coś poważnego Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Same nowe czujniki zalozyli? A klocki i tarcze stare zosawili? :naughty: