Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pewien problem otóż mam silnik m52 kupiłem auto z gazem ;/ ale co tam chodzi o to ze przez ten gaz nie miesci sie wogole ta czarna skrzynia w ktorej jest filtr powietrza poprostu nie ma tam miejsca na to wiec jakie macie pomysły co zrobic z tym fantem

Opublikowano

dziwna sprawa to jak oni zamontowali ten gaz ?czy auto wogóle teraz nie ma filtra powietrza? kto się na to zgodził ?

jeżeli nie można nic zrobić z oryginałem to tylko filtr stożkowy

Opublikowano
tak go kupiłem filtr powietrza był w bagazniku.. a to jest zrobione tak tam gdzie rura przepływomierza jest dodali szeroka na jakies 5cm obrecz i ida tam jakies rurki od gazu te 5cm spowodowało ze rura przepływomierza sie cofnęła i teraz nie ma mozliwosci podłacznia oryginalnego filtra... a wiec stozkowy hmm..myslałem nad tym mozecie mi cos polecic macie pewnie jakies doswiadczenie z tym... i jak poprzedni własciciel jezdził bez filtra to do czego moze to doprowadzic? bo silnik ciezko chodzi mechanik stwierdził ze to pompa paliwa ale na 100% nie był pewny
Opublikowano
tak go kupiłem filtr powietrza był w bagazniku.. a to jest zrobione tak tam gdzie rura przepływomierza jest dodali szeroka na jakies 5cm obrecz i ida tam jakies rurki od gazu te 5cm spowodowało ze rura przepływomierza sie cofnęła i teraz nie ma mozliwosci podłacznia oryginalnego filtra... a wiec stozkowy hmm..myslałem nad tym mozecie mi cos polecic macie pewnie jakies doswiadczenie z tym... i jak poprzedni własciciel jezdził bez filtra to do czego moze to doprowadzic? bo silnik ciezko chodzi mechanik stwierdził ze to pompa paliwa ale na 100% nie był pewny

ło matko :jawdrop: nie ma prawa dobrze chodzić skoro powietrze zasysa z bagażnika auta. pewnie wsadzili tam II gen. Ja zrobiłbym tak - zmieniłbym to na sekwencję i zrobił pożądek pod maską , butlę można wykorzystać tą która jest. może jeszcze coś np. reduktor wraz z całym podłączeniem do układu chłodzenia. pozostałby do kupienia sterownik i wtryski.

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg

Opublikowano

a wytnij ten gaz w piz*****u i jak wspomniano wczesniej zrób pożądek pod maska i ciesz się jazdą na benzynie :D ....sprzedasz tą instalacje gazową to sobie coś "dokupisz " do autka (np grill po lifcie jeżeli masz "stary" lub jakieś inne tego typu rzeczy :D)

pzdr

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano
Tak jak piszą porzednicy to natychmist wywal ten gaz bo to pewnie tania instalacja i jeśli masz kasę to zainstaluj sekwencję a jeśli poprzednik jeździł tym samochodem bez filtra powietrza to raczej silnik nie będzie w zbyt rewelacyjnej kondycji.
Opublikowano
no i widac kto jezdzi na lpg, ma wszystkim oszczedzaja a potem po takim trzeba bryke naprawiac przykro mi ze taka trafiles napewno bez filtra nie wolno jezdzic a co do tz psełdo sportowych to tez to nie jest takie super rozwiazanie bo sa żadsze a to pozwala na wpadanie wszelkiego syfu do silnika wiedz zostaje ci albo zmiana na sekwencje i zalozenie orginalnego filtra albo wywalenie lpg i zrobienie pozadku pod maska jak poprzednicy ci radza
Opublikowano
więc widze ze zdecydowanie wywalic gaz.. ale rozwaze założenie instalacji sekwencyjnej z tego co sie orientuje to ok 3000zł.. wiec z tymi filtrami stozkowymi tez nie ma co sobie głowy zawracac??
Opublikowano
Kolego doradzałem stożkowy tylko dlatego aby wogóle był jakiś filtr bo inaczej ciągnie Ci cały syf do cylindrów najlepsze wyjście to powrót do oryginału na temat stożków zdania są podzielone ja osobiście nie polecam