Skocz do zawartości

lampki kontrolne -jak długo jeszcze karza mi czekac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów i jednoczesnie prosze o pomoc mam problem z odpaleniem mojej E46 a mianowicie gdy wkładam kluczyk do stacyjki i przekrecam go na pozycje 1 lampki kontrolne nie zapalaja sie, ale tez nie zawsze nieraz udaje mi sie zapalic je za pierwszym razem, a czasem czekam nawet z 10 min zanim łaskawie pojawia sie na kokpicie jest to dosyc meczace i nie wiem czym spowodowane poczatkowo myslałem ze to akumulator gdyz był słaby wymieniłem go na nowy s4 boscha a problem dalej sie pojawia czy moze sa to bezpieczniki ? prosze o rade z góry dziekuje i pozdrawiam
Opublikowano
Raczej nie bezpieczniki. Albo by działało albo nie. Nie jestem fachowcem ale raczej stawiał bym na stacyjkę... Czy jak się nie zapalają kontrolki i przekręcisz dalej kluczyk to możesz odpalić. Czy samochód zachowuje się tak, jakby w ogóle nie było w stacyjce kluczyka ? Zapala się cokolwiek ? np. przebieg lub coś w tym stylu. Napisz coś więcej...

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami 😜

-> E46-> E39-> G20

Opublikowano
a wiec tak po przekreceniu kluczyka pierwsze co to pojawiaja mi sie oil service i km moge przełaczac funkcje takie jak temperatura, czas, srednia predkosc czy ilosc km do przejechania lecz samochodu odpalic nie moge, musze czekac na pojawienie sie lampek wówczas auto odpala bez problemu działa mi równiez nawigacja i wszystkie funkcje menu co to moze byc? pomózcie !!!!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
jeśli jeszcze nie namierzyłeś problemu to sugeruję sprawdzić podłączenie kostek do zegarów - konieczne wyjęcie zegarów. tam może być przyczyna. w innym przypadku stawiam na stacyjkę (no chyba że coś z klemami - zasniedziałe lub za słabo dokręcone, lub z masą). a więc szukaj :worried: