Skocz do zawartości

12V 3,5l rozne moce silnika - rozne walki rozrzadu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. potrzebne jest info czy przy roznych mocach tego silnika (12V 3,5l) sa takie same walki rozrzadu. moze ma ktos mozliwosc znalezenia odpowiedzi? chodzi o to ze u kuzyna przytkana byla magistrala natryskujaca olej na krzywki, efekt taki ze walek trzeba zmienic. ale byly rozne moce w tym silniku i nie chcielibysmy kupic zlego jesli jest jakas roznica w walkach.
Opublikowano
Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że różnica mocy w tych modelach polega na tym, że część miała katalizator, część nie.
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
mi też tak się wydaje...wg mojej tabelki Bmw był tylko jeden silnik 3.5 w e34 jak i w e32(211KM,155kW) a bez kata miały chyba 218KM o ile dobrze pamiętam

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
silnik byl swapowany. jest z 88 roku. nie jestem do konca pewien ale poprzedni wlasciciel mowil cos ze chyba z 7 pochodzi.
Opublikowano

W 7 też są te same silniki co w 5 więc wałki również pasują byleby to było M30B35 :)

A ta wersja bez katalizatora, oprócz tego że nie ma katalizatora różni się również stopniem sprężania.

Opublikowano
W 7 też są te same silniki co w 5 więc wałki również pasują byleby to było M30B35 :)

A ta wersja bez katalizatora, oprócz tego że nie ma katalizatora różni się również stopniem sprężania.

wałek rozrządu jest ten sam w M30B30 i w M30B35,otrzejsze wałki montowane były w starszych dużych szóstkach np.M30B28

Nur bmw e32
Opublikowano
mi też tak się wydaje...wg mojej tabelki Bmw był tylko jeden silnik 3.5 w e34 jak i w e32(211KM,155kW) a bez kata miały chyba 218KM o ile dobrze pamiętam

Różnica spowodowana jest właśnie brakiem/posiadaniem katalizatora.

Z miały 211, a bez kata miały 220 koników. :)

Pozdrawiam

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
panowie kupie taki walek najlepiej z konikami. przejrzalem gielde, dalem ogloszenie. przekopalem allegro i narazie bez rezultatu. moze macie albo wiecie gdzie takowy nabede?