Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

j.w.

Samochud przy odpalonym silniku pracuje prawidłowo, wentylatory pracują cichutko.

Jednak podczas jazdy, wystarczy ruszyć, i wskaźnik spalania chwilowego się ruszy włącza się jakiś wiatrak i strasznie głośno wyje.

Przy dość szybkiej jeździe i zatrzymaniu się, wskazówka od temperatury wędruję pod czerwone pole wyłącza się klima i za chwile wraca spowrotem do pozycji wyjściowej.

co to może być ???

zaznacze jeszcze, że niedawno myli mi silnik ze względu na wymianę uszczelki pod górnym deklem zaworów.

CZY MOGLI COŚ MI POPSUĆ TYM MYCIEM ????

CZY TO COŚ INNEGO ??

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
Opublikowano

a czy jest możlwe że podczas mycia mogli zaśmiecić chłodnicę skrzyni albo co gorsza pogiąć ją przez silny strumień karchera ?

Gdzie jest ta chłodnica ?

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
Opublikowano
Chlodnica od skrzyni znajduje sie miedzy chlodnica wody a klimy.....

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d

Opublikowano
j.w.

Samochud przy odpalonym silniku pracuje prawidłowo, wentylatory pracują cichutko.

Jednak podczas jazdy, wystarczy ruszyć, i wskaźnik spalania chwilowego się ruszy włącza się jakiś wiatrak i strasznie głośno wyje.

Przy dość szybkiej jeździe i zatrzymaniu się, wskazówka od temperatury wędruję pod czerwone pole wyłącza się klima i za chwile wraca spowrotem do pozycji wyjściowej.

co to może być ???

zaznacze jeszcze, że niedawno myli mi silnik ze względu na wymianę uszczelki pod górnym deklem zaworów.

CZY MOGLI COŚ MI POPSUĆ TYM MYCIEM ????

CZY TO COŚ INNEGO ??

Jak ci wyje to zmień wisko