Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Chodzi o to ze nawet jak mam odkrecony korek od chlodnicy i zaworek niebieski na dole i na goze czarny i wlaczam silnikto po czasie wypycha mi wode na zewnatrz a w dwoch wezach ktore ida do termostatu sa puste nie ma obiegu.Pomocy:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie rozumiem?

Masz w czasie odpowietrzania odkręcony niebieski zaworek na dole chłodnicy???? :shock:

Czy ja się mylę czy to jest korek spustowy?

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
a to ciekawe odpowietrzanie z odkręconym spustowym :duh: Nie dziwne ze nie ma obiegu! A co tam ma biegać??? Powietrze? Spust zakręc na zycher zalej płyn w wyrównawczy (auto zimne) odkręć odpowietrznik u góry chłodnicy i sam sie powinien odpowietrzyć jeśli wszystko jest ok. Podczas operacji we wnętrzy nawiew na ciepłe na max i pilnuj temperatury żeby nie zagotować. Uzupełniaj płyn bo będzie połykać. Wisco powinno wystartować po osiągnięciu przez silnik temperatury.
Opublikowano
zalej płyn w wyrównawczy

Jako że przez wyrównawczy nie uzupełni się dokładnie proponował bym zalać też tym odpowietrznikiem który jest na obudowie od termostatu (tym plastikowym) .

Opublikowano

mi znajomy odpowietrzal tak ze:

dolal plyny do zbiornika, odkrecil obydwa odpowietrzniki i mocno dmuchal do wlewu plynu az zaczal zamiast powietrza wylatywac plyn z pod tych krokow i szybko zakrecalem ten odpowietrznik , pozniej drugi raz dmuchanie zeby z pierwszego wylecialo powietrze i zaczal leciec plyn i rowniez szybkie zakrecenie. Uzupelnienie plynu do poziomu OK zakrecenie korka i pozniej palenie auta z ogrzewaniem na fulla. TAk gdzies cala operacja trwala ok 15-20 minut.Autko zlapalo pion jeszcze chwile pochodzilo z ogrzewaniem , pozniej na sam koniec uzupelnie plynu i autko zostalo odpowietrzone.