Skocz do zawartości

Napinacz pasów a AIRBAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec panowie sprawa wyglada nastepujaco: zapalila sie kontrolka AirBagu wiec pojechalem na komputer po podlaczeniu wykryto cztery błedy:

- czujnik obecności pasażera (mata)

- czujnik napinacza pasów pasażera

- czujnik napinacza pasów kierowcy

tego czwartego nie pamietam,ale trzy usterki udało sie skasowac(poduszka nadal sie pali) został tylko czujnik napinacza pasów kierowcy i stad pytanie czy ktos z was mial juz cos takiego,czy da sie to naprawic w domowych warunkach oraz koszt takiej naprawy!!! za wszystkie odpowiedzi z góry podziekowania

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
No właśnie, tam jest wszystko opisane...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
  • Autor
Dzieki panowie ale ten temat juz czytalem wczesniej i nie sadziłem ze az tak sie rozwinal!!!
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
A sprawdzałeś choćby organoleptycznie, czy przypadkiem nie jest odpalony ten napinacz, co jest ciągle błąd??

Jedyne

Opublikowano

kolega pisze "zapaliła się kontrolka" czyli wcześniej było dobrze

w takim razie błąd napinaczy to na 165,88% :D nie stykająca wtyczka pod fotelem

jak chcesz zrobić to raz a porządnie to zrób tak jak mi zrobili 1,5 roku temu w serwisie -- wtyczki obetnij i polutuj na stałe , oba fotele

no i dioda zamiast maty i na lata masz spokój

Opublikowano
tylko w razie wypadku z jednej stronu jesli nastąpi uderzenie, to wyskocza ci wszystkie poduszki, ale lepsze to niz jesli nie miałiby sie otworzyc w ogólle
Opublikowano

No właśnie jak to jest z tą diodą?? Gdzieś już był temat, że jak się ją wlutuje to komp myśli cały czas, że fotel jest pusty (ktoś sprawdzał na GT1). Było przypuszczenie, że ważne jest, w którym kierunku się wlutuje diodę.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
A sprawdzałeś choćby organoleptycznie, czy przypadkiem nie jest odpalony ten napinacz, co jest ciągle błąd??

Dzisiaj sprawdziłem obydwa napinacze wszystko jest ok żaden nie jest odpalony a więc zostały jeszcze tylko wtyczki do sprawdzenia

Opublikowano
No to OKI... Musisz w takim układzie "przelecieć" wszystkie wtyczki... I wszędzie gdzie tylko się da polutować kabelki na stałe. Ja pewno bym tak nie robił, ale zakładałem napinacze od starszego modelu, w którym były inne wtyczki, więc siłą rzeczy odciąłem je i polutowałem kabelki na stałe i hula :mrgreen:

Jedyne

Opublikowano
No to OKI... Musisz w takim układzie "przelecieć" wszystkie wtyczki... I wszędzie gdzie tylko się da polutować kabelki na stałe. Ja pewno bym tak nie robił, ale zakładałem napinacze od starszego modelu, w którym były inne wtyczki, więc siłą rzeczy odciąłem je i polutowałem kabelki na stałe i hula :mrgreen:

tych wtyczek jest tylko po jedne na fotel i mają po dwa kabelki a znajdziesz je po sprawdzenią gdzie lecą kabelki

a tu masz resztę :

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=48167

pudełko te od maty znajdziesz w fotelu pasażera w tylnej części siedziska

jak wsadzisz ręke pod tył fotela to to znajdziesz

Opublikowano
  • Autor
A czy możliwa jest sytuacja że napinacze pasów nie były odpalone a zamek pasa jest skrócony??? bo mam wrażenie że u mnie właśnie tak jest