Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Jestem szczęśliwym nabywcą pierwszego BMW, więc jestem nowy na tym forum. Na autkach raczej się znam i spraw mechanicznych oraz elektrycznych się nie boję. Ale mam pytanie odnośnie klimy w tym autku. Czy jak auto stoi z odpalonym silnikiem i włącze klimę to sprężarka klimy powinna chodzić bez przerwy??? U mnie jest tak, że jak auto stoi to sprężarka się włącza na chwilę, chwilę chodzi i wentylator także a po chwili się wyłączy, po kolejnej chwili znowu się załączy i tak na okrągło. Chłodzić chyba chłodzi dobrze bo na kratkach nawiewu mam 7-8 stopni i cały czas leci zimne powietrze, nawet w chwili jak sprężarka się wyłączy. Trudno mi powiedzieć jak jest w czasie jazdy bo musiałbym siedzieć na przednim zderzaku :D . I tu prośba do wszystkich specjalistów. Czy tak powinno być?? proszę o wypowiedzi i pomoc.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Czy rozwiązałeś swój problem? U mnie ciągle klima chłodzi mimo że śnieżynka się nie świeci i nie wiem co z tym zrobić?

no raczej jest ok, chyba że nawet jak samochód stoi dłuższy czas a ty wsiadasz odpalasz i bez włączania klimy zaraz masz zimno to wtedy coś nie tak, bo ogólnie klimę załączasz na kilka chwil, a po wyłaczeniu z nawiewów przez pewien okres czasu powinno lecieć zimne powietrze.. to raczej nie jest wada tylko zaleta

Opublikowano
Witam wszystkich.

Jestem szczęśliwym nabywcą pierwszego BMW, więc jestem nowy na tym forum. Na autkach raczej się znam i spraw mechanicznych oraz elektrycznych się nie boję. Ale mam pytanie odnośnie klimy w tym autku. Czy jak auto stoi z odpalonym silnikiem i włącze klimę to sprężarka klimy powinna chodzić bez przerwy??? U mnie jest tak, że jak auto stoi to sprężarka się włącza na chwilę, chwilę chodzi i wentylator także a po chwili się wyłączy, po kolejnej chwili znowu się załączy i tak na okrągło. Chłodzić chyba chłodzi dobrze bo na kratkach nawiewu mam 7-8 stopni i cały czas leci zimne powietrze, nawet w chwili jak sprężarka się wyłączy. Trudno mi powiedzieć jak jest w czasie jazdy bo musiałbym siedzieć na przednim zderzaku :D . I tu prośba do wszystkich specjalistów. Czy tak powinno być?? proszę o wypowiedzi i pomoc.

U mnie jest identycznie, swojego czasu tez sie pytałem i dostałem odpowiedz ze tak działa klima w e36.
Opublikowano

Ale koledzy my tu poważnie mówimy o tym że sprężarka się nie wyłącza. Upał 500*C na zewnątrz, wszystkie szyby zamknietę, asfalt się topi, wyłączona klima a z nawiewów zimno leci.

Nie bagatelizujcie problemu tylko poradzcie co mogło się zepsuć.

http://www.ee.pw.edu.pl/~andrzem1/bmw/ - moja Bumcia ;)

http://www.ee.pw.edu.pl/~andrzem1/bmw/spalanie.gif

Opublikowano
Ale koledzy my tu poważnie mówimy o tym że sprężarka się nie wyłącza. Upał 500*C na zewnątrz, wszystkie szyby zamknietę, asfalt się topi, wyłączona klima a z nawiewów zimno leci.

Nie bagatelizujcie problemu tylko poradzcie co mogło się zepsuć.

Ale kolego godmode ja pisze poważnie, widze ze we wszystkich mozliwych tematach piszesz o swoim problemie, uwierz że jesli ktos wie jak Tobie pomóc napisze.

Odnosnie tego tematu i mojej odpowiedzi to autorem jest Seweras, pytał czy to normalne wiec odpowiedziałem. Przeczytaj dokladnie pierwszy post, potem moja odpowiedz.

Opublikowano
a sprezarka Ci chodzi caly czas mimo ze masz wylaczona klime w aucie? Moze cos z elektornika panelu sterowania ktory nie wylacza sprezarki?

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!