Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w mojej e 39 99r 3.0diesel zauważyłem po zdjeciu prawego przedniego nadkola węzyk gumowy..tak sobie wisiał..wlałem płynu do zbiorniczka spryskiwacza pod korek i zauważyłem ze pociekło z tego przewodu ale tylko minimalnie...co to za przewód??jakis przelewowy tego zbiorniczka??odlewa sobie nadmiar?? czy ma gdzies swoje miejsce i mi sie poprostu rozpiął??chociaż szukałem i nie moge znalezc gdzie by go tam mozna było wpiąć..
Opublikowano
a działają ci wszystkie spryskiwacze?

tak wszystkie ,reflektorów tez ale tym przewodem wylewa sie ja wiem....z pół szklanki płynu jak jest do pełna nalane i mnie to zastanawia bo pod autem mokro...wczesniej tego nie zauwazyłem...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A masz działający wskaźnik poziomu płynu do spryskiwaczy?

Przypuszczam , że to od niego się odpięło.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
wężyk odpowietrzająco-przelewowy... jakby go nie było to po zamknięciu koreczka od wlewu zrobiłoby sie w zbiorniczku podciśnienie i utrudniałoby to spryskiwanie szyb czy reflektorów, ponadto znacznie by obciążyło silniczek spryskiwacza, dlatego jest ten wężyk, co by wyrównywał ciśnienia w zbiorniczku z ciśnieniem atmosferycznym a i żeby odprowadził nadmiar płynu, bez obaw jest OK.
Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano
wężyk odpowietrzająco-przelewowy... jakby go nie było to po zamknięciu koreczka od wlewu zrobiłoby sie w zbiorniczku podciśnienie i utrudniałoby to spryskiwanie szyb czy reflektorów, ponadto znacznie by obciążyło silniczek spryskiwacza, dlatego jest ten wężyk, co by wyrównywał ciśnienia w zbiorniczku z ciśnieniem atmosferycznym a i żeby odprowadził nadmiar płynu, bez obaw jest OK.

Dziekuje za odpowiedz......Inzynierowie z BMW znowu mnie zadziwili....

Opublikowano
Ja po zalaniu płynu pod korek także zauważyłem, iż wycieka mi płyn gdzieś spod nadkola.Już myślałem,ze mam pęknięty zbiornik, a tu sprawa się rozwiązała...pozdrawiam