Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ostatnio zauważyłem, iż wiele bmw e60 ma włączone takie pomarańczowe diody nad kierunkowskazami z przodu. W jaki sposób można te światełka włączyć?? Szukałem wszedzie i nie mam zielonego pojecia gdzie moze znajdowac sie włacznich tych światełek. Z góry dziękuje za odpowiedz;]
Opublikowano

Z tego co wiem to mają się włączyć po włączeniu świateł.Sprawdź żarówkę , a także CC ( Check control ) czy nie ma komunikatu o spalonej żarówce . Jeśli się myle poprawcie mnie .

Pozdrawiam

Opublikowano
ja mam tak w swojej zalezy skad auto jest sprowadzone te diody sa w usa za migacze np w niektorych krajach jest zakaz uzywania tego typu oswietlenia moj elektryk od samochodow powiedział ze w polsce tez jest zakaz niby i ze policja za to łapie a zeby te swiatełka swieciły trzeba cos tam przeprogramowac wiedz jesli chcemy zeby zaczeły nam swiecic jechac do dobrego elektryka samochodowego albo do ASO i im wytłumaczyc ze chcemy miec tak

e90 330i manual :D http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=180705

///M - The most powerful letter in the world!

Opublikowano

sprawdz żarówki czy dobre

już spotkałem sie z użytkownikiem któremu też nie swieciły co było dalej nie wiem,nie odezwał się

hej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatnio jak znajomu pokazywał mi swój nowy nabytek (530d 2005 rokcznik) wspominał coś, że od 2005 roku wprowadzono jakieś neony w lampach bodajże przednich. Może o to mu chodziło, stąd nie wszyscy to mają? (Widziałem, efekt w nocy jest bardzo fajny)
Opublikowano
piszecie że to żarówki a zawsze myślałem że diody

http://images33.fotosik.pl/267/2721c3965c5f3501.jpg

nowe tylne też je mają i też wyglonda to na diody

%5B334%3A480%5Dhttp%3A//images31.fotosik.pl/267/8dd58e6909dbc088.jpg

napiszczie dokładnie co tam jest

Chodzi Wam o ten świecący "pasek" pomarańczowy, który jest na pierwszym zdjęciu, czy o pomarańczowe diody które są za tym paskiem, a widoczne są tylko z profilu auta?? U mnie wspomniane wcześniej diody oraz ten "pasek" ze zdjęcia świecą się (napewno)po ustawieniu pokrętła świateł, na światła postojowe. Wtedy świecą się również ringi i z tyłu światła postojowe. W innym położeniu pokrętła od świateł nie wiem co się świecie, a co nie :D

Opublikowano (edytowane)

Ja mam piękny efekt w (starym - 2003) i nowym 2006. Sprawdzałem i są to diody, w obu przypadkach.

Pozdrawiam. :hand:

Edytowane przez dnowinski
Opublikowano
z tego co pamiętam za świecenie brwi odpowiedzialny był soft. Wszystkie po 2005 miały standardowo włączone brwi a przed mozna było włączyć lub wyłączyć
Opublikowano
sprawdz żarówki czy dobre

już spotkałem sie z użytkownikiem któremu też nie swieciły co było dalej nie wiem,nie odezwał się

hej

witaj Tora

ja pisałem z tobą o tych diodach nad lampami. Pomimo tego że mam i żeróweczki (diody) nad lampą i podciągnięte są do nich kabelki to nie świecą, a więc pojechałem z tym do serwisu BMW i stwierdzili że mam jakiś błąd w programie, a że było to za granicą to żaśpiewali mi około 450 euro więc dałem sobie spokuj z tym na jakiś czas. Niedawno wróciłem do kraju (prawie po roku czasu) to wracam do tematu i będe z tym robił już u nas.

pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano
moze głupie pytanie ale jak sprawdzić soft :?:

Podłączam się pod pytanie Maćka, jak to zrobić? Czy jest to gdzieś w i drivie ukryte czy coś? Poza tym zastanawia mnie kwestia z mp3. Bo jak niektórzy twierdzili jest to związane z softem i, że w sofcie po roku 2005 były już mp3. Ja mam auto z roku 2004 i mp3 diałają?! Wiecie jak to w końcu z tym jest?

Pozdrawiam Oleg

Opublikowano
samemu tego nie włączysz(brwi) jedynie serwisówka a 450EURO to nie wiem czy nie powiedzieli Ci za wgranie nowego softu bo mniej wiecej chyba tyle kosztuje za granicą w polsce z tego co pamiętam to koszt ok 600zł co do mp3 moj ma soft jakoś z początku 2005 roku i niestety mp3 nie chodzą
Opublikowano

Ja sprawdzałem u siebie i mam softa z 2006 a auto z 2003,mp3 mi działa a jednak te brewki mi nie świecą. A co jest najlepsze nie pokazuje mi żadnego błędu.

pozdr