Skocz do zawartości

Gdzie kupię przetwornice do tylnych lamp Hella po liftingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czyli pozostaje kupić cały komplet lamp z przetwornicami, hmmm.

Albo 2. Kupic E39 po lifcie 9/2000->2004 , lampki nie zastąpią modelu poliftowego, Wymiana lampek tyl ma być dowartościowaniem pojazdu ?, przepaść miedzy 99´ a 03´ zawsze będzie, mimo iż są to drobnostki ale posiadacze E39 wiedza co jest 5 , a tak na boku to śmiesznie wygląda e39 przód lampy po lifcie a tył stary , jak to brzydko wygląda .

Opublikowano
[...] a tak na boku to śmiesznie wygląda e39 przód lampy po lifcie a tył stary , jak to brzydko wygląda .

... ale jak ładnie z tyłu... :norty:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Jak się wymienia tył to i przód też :-)

Gdybym chciał auto po liftingu to bym sobie kupił po liftingu, a nie będę kupował całego auta tylko z tego powodu, że podobają mi się lampy tylne z diodami i przednie z ringami :-)

Opublikowano
Witam,miałem taki sam problem i założyłem moduł świateł po lifcie i jest wszystko ok ,lampy nie migają i komp nie pokazuje spalonych żarówek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,miałem taki sam problem i założyłem moduł świateł po lifcie i jest wszystko ok ,lampy nie migają i komp nie pokazuje spalonych żarówek.

A jak wygląda sprawa z wtyczkami do LCM ? wszystkie pasują ?

Opublikowano
A ile kosztuje taki poliftingowy moduł świateł i czy podłącza się go bez problemu czy wymaga dodatkowych przeróbek?
Opublikowano

Po podłączeniu tych lamp w samochodzie występuje jednocześnie:

1. widoczne migotanie diodowych świateł pozycyjnych

2. błąd przepalenia żarówki na komputerze

3. lekkie świecenie światła stopu razem z pozycyjnym

W domowych warunkach po podłączeniu lampy do zasilacza (9V) światła pozycyjne świecą bez zarzutu, natomiast po podłączeniu w samochodzie występują wymienione wyżej problemy.

Na moje oko diody do świateł pozycyjnych potrzebują 9V (maksymalnie 10V), gdyz przy 12V świeca za jasno (wyglądają jak światło stopu)

Może wystarczy podpiąć w obwód świateł pozycyjnych jakiś stabilizator lub dowolną przetwornicę o tych parametrach?

Opublikowano
Żeby się o tym przekonać ponów prośbę o pomiar napięcia na wtyczce do lamp... Gdybym miał auto po liftingu zrobiłbym to z czystej ciekawości...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png