Skocz do zawartości

falowanie obrotow i przekazniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,na wolnych obrotach nie rowno silnik pracuje troche faluje,odkrecalem siwiece i sa obkopcone tak jak by cos ze spalaniem,co to moze byc sprawdzalem szczelnosc kolektora ssacego i nic gazu nie ma.

Jeszcze jedno pytanie czy gdzies jest rozpisane oznaczenia przekaznikow z tego co jest na schematach (x18,x56 itd.)na normalne oznaczenia bo np.simens ma tak wydrukowane plus standart a bosh nie stety tylko cyfry.

Opublikowano
:search:
Opublikowano
  • Autor
ok,szukalem ale jest to temat rzeka z falujacymi obrotami a wtakim razie co z opisem przekaznikow bo tego to ja nigdzie nie moge znalezc :mad2:
Opublikowano
  • Autor
wszystko jest ok' tylko mam juz ze cztery takie rozpiski u siebie tylko jak przetlumaczyc te np.k18 na jezyk cyfr(oznaczen)bo na bosha nie ma takowych moj rocznik to polowa 91'z klima moze ktorys z kolegow ma taka i mogl by mi podeslac fotki bo jakis idiota powyciagal wszystkie i nie powkladal taqkie jak trzeba :modlitwa:
Opublikowano
Jeżeli masz schematy, krążące po necie, zapisane w PDF, to na końcu jest tabela lokalizacyjna KAŻDEGO komponentu, o którym mowa w schemacie.
Opublikowano
  • Autor
wilelkie dzieki przegladqalem wczesniej schematy ale nigdy na koncu
Opublikowano
  • Autor
panowie nie moge znalezc schematu el.do e32 po 91 albo od 92.Moze ma ktos albo wie gzdie udezyc
Opublikowano
Nie wiem jak u ciebie ale słyszałem, że często przepływomierze i silniczki krokowe mają związek z falujączymi obrotami.