Skocz do zawartości

Radio gra na postoju w czsie jazdy gubi fale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam antenke przyklejona na szybie tylnej czy ona odpowiada za fale radiowe. Czy moze sa gdzies indziej umiwjscowione i dlatego tak slabo gra radio.
Opublikowano
na postoju, znaczy jak auto stoi to gra dobrze...? a jak tylko ruszysz to już gorzej łapie...? może masz lipne radio, tanie tak mają że słabiutko odbierają.

BMW E34 520i / sedan / 1992 / auto / calypsorot metallic

-------------------------------------------------------------------

EX: BMW E30 318i / coupe / 1989 / manual / diamant schwarz

EX: BMW E30 316i / coupe / 1991 / manual / diamant schwarz

Opublikowano
na postoju, znaczy jak auto stoi to gra dobrze...? a jak tylko ruszysz to już gorzej łapie...? może masz lipne radio, tanie tak mają że słabiutko odbierają.

Raczej do lipnych Pioneerki nie należą. Fachowa rada to niestety nie była.

Opublikowano
:mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh:
Opublikowano

Miałem identycznie jak kupiłem auto,

niedawno wziąłem nieco zdenerwowany wydarłem cały stary kabel aż od anteny do radia, puściłem nowy koncentryk i radyjko gra jak malowane-musiał być gdzieś złamany, zgnieciony albo cosik.

A z tą anteną na szybie to nie wiem-ja miałem identycznie jak ty ale antenę mam normalnie w compakcie z tyłu. Moje radyjko to też pioneer :roll:

Mi od anteny wychodziły dwa kable i podłączyłem nie ten co był wcześniej tylko drugi, nie wiem jak jest u ciebie-kombinuj

Opublikowano
Czy mówiąc o postoju masz na myśli zgaszony silnik? A jak odpalisz to gubi fale czy tylko jak ruszysz z miejsca to gubi?
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano

u mnie było to samo, aż przez przypadek znalazłem w lewym tylnim błotniku pod tapicerką wzmacniacz antenowy, okazało się że ktoś niewiedział co to jest i przy wtyczce przy radju odcioł cieniutki biały kabelek a to właśnie był od wzmacniacza, podłączyłem go i gra jak malina.

tylko nie wiem gdzie ma wzmacniacz sedan musisz znaleźć i sprawdzić czy dochodzi prąd, pozdro

Opublikowano
Czy mówiąc o postoju masz na myśli zgaszony silnik? A jak odpalisz to gubi fale czy tylko jak ruszysz z miejsca to gubi?

Zapalony czy nie jak stoje w miescu to gra tylko jak rusze to gubi fale.

Opublikowano
Cóż poszukam tego wzmacniacza a jak nie to przeciagne nowy przewod. tylko jest problem bo nie wiem gdzie podczepic bo nie mam akei antenty w błot0niku tylko tak jak wspominalem na szybie
Opublikowano
ja w compakcie też miałem go nad tylnym lewym błotnikiem pod tapicerką ale on u mnie robił efekt taki że pogarszał fale :? dałem kabel bezpośrednio od radia do anteny i gra i trąbi :D