Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam Problem z e32 3.0. przestał mi działać prędkościomierz. Licznik przebiegu dziennego nawija kilometry a cala reszta stoi! HELP!![/img]
Opublikowano

witam

miałem podobnie też motałem się parę dni

otwórz mały schowek po lewej stronie tam są wtyczki bliżej prawej

nie jestem pewien ale chyba czarna tam masz impuls ze skrzyni

mi poprostu się wysunęła jak coś grzebałem i nie zauważyłem jeżeli będzie

siedziała to poszukaj impulsu podlewaruj i nie ktoś pokręci kołem

a ty zbadaj gdzie jest impuls jak będziesz miał tzn że coś z licznikiem

jak nie to impulsator znajduje się w tylnym moście

nie wiem czy zrozumiełe?

pozdrawiam

i nic więcej oprócz prawdziwej radochy z jazdy...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Skoro licznik bije to nie ma tragedii. W najgorszym przypadku wymienisz licznik. Trzeba rozebrać zegary i sprawdzić kabelki przy cewkach prędkościomierza. Robota zegarmistrzowska, ale da się zrobić (w ten sposób naprawiłem obrotomierz).

pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

A robiłeś test zegarów?

Może tu tkwi problem, skoro tylko prędkościomierz nie rusza grutem.

Wciskasz prawy bolec na tablicy przyrządów i przekręcasz kluczyk, najpierw pojawią się kody na wyświetlaczu monitów kompa, a potem wszystkie wskazówki się podnoszą - jeśli prędkościomierz się nie ruszy, to masz kupe w desce kokpitu.

Opublikowano
Uporałem się już z licznikiem, kolega wymienił trzy kondensatory i wszystko działa jak ta lala. Dziękuje za podpowiedzi :D
Opublikowano

Gdyby ktoś z okolic Lubina/Legnicy szukał speca do naprawy licznika to chętnie podam numer. Chłapak naprawił mi licznik i wszystko chodzi.

Pozdrawiam