Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i mam pytanie. Czym można skutecznie czyscic alufelgi. Dwie przednie nabrały żółtego nalotu i niczym nie mogę ich doprowadzic do normalnego stanu. Dwie tylne wyglądają jak nowe, co w połączeniu z przednimi, daje fatalny efekt wizualny.
Opublikowano

a próbowałeś tych specyfików które sprzedają do myjni ręcznych, mój znajomy kkiedyś przyniósł mi taki kwas i naprawdę dawał radę był to środek firmy weiss chyba coś podobnego znalazłem na necie:

http://www.americol.pl/produkt.php?kat=3&id=3

wszystkie te środki w marketach to lipa.

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano

CarPlan Wonder Wheels :)

W zestawie jest pędzelek do nakładania i szczoteczka do czyszczenia. W Norauto płaciłem 34,99zł.

Środek bardzo dobry, chyba na bazie kwasu, bo "zżera" stary, wżarty pył z klocków hamulcowych. Szkoda, że nie mam zdjęć przednich felg w Mondeo PRZED i PO zastosowaniu tego specyfiku, naprawdę super efekt!

Pare dni wcześniej byłem na myjni i czyścili mi felgi w 320d, płaciłem 2,5zł/szt, też nakładał jakiś płyn pędzelkiem, powiedział że to kwas do alufelg... poszukałem w necie i na 95% to był ten CarPlan :)

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti