Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam napewno padnięty silniczek krokowy bo jak go odłączyłem obroty są lekko wyższe ale już nie falują po dodaniu gazu jak opadną. Podłączam go i znowu fala nachodzi jak nawet na luzie jadę opadną zafalują i się trzymają. Moje pytanie: czy chwilowo mogę jeździc z odłączonym silniczkiem? Czy sterownik nie uszkodzi się od tego albo coś innego? Miałem wymieniany komputer i jeszcze kilka rzeczy bo się spaliły... Proszę o odpowiedzi. Pozdro
BrillaNtrot- MałY DiabeŁ ::--::
Opublikowano
Aha rozumiem, ale jak podłączę znowu silniczek to komp będzie normalnie znowu pracował?
Opublikowano
...

Nie klikajcie w ten link, bo tylko nabijecie gościowi pkt. A Jaśko leci sobie w kulki.

Nie ładnie, :nienie: jeśli chcesz aby ktoś tam zajrzał (i podniósł twoją reputacje wśród innych "gladiatorów"), to poproś. A tak tracisz wiarygodność.

Opublikowano
Witam mam napewno padnięty silniczek krokowy bo jak go odłączyłem obroty są lekko wyższe ale już nie falują po dodaniu gazu jak opadną. Podłączam go i znowu fala nachodzi jak nawet na luzie jadę opadną zafalują i się trzymają. Moje pytanie: czy chwilowo mogę jeździc z odłączonym silniczkiem? Czy sterownik nie uszkodzi się od tego albo coś innego? Miałem wymieniany komputer i jeszcze kilka rzeczy bo się spaliły... Proszę o odpowiedzi. Pozdro

Siemasz.

Takie zachowanie silnika jest prawidłowe w przypadku odłączenia silniczka krokowego, poniewąż silnik nie bedzie miał wolnych obrotów i cały czas bedziesz miał ok 1500obr/min.

nie sugeruj sie tym ze tak sie dzieje i ze silniczek jest padniety., proponuje Ci wyjac silniczek i go dokładnie i porządnie wyczyścić wd-40 lub tez cx-80. poczyśc kilka razy tak czyli psikasz wd, miksujesz :twisted2: , wylewasz i tak do oporu, na koniec przemyj benzynką, później jeszcze raz wd, coby troche smarowania miał silniczek, zamontuj odpal samochód na pare minut, pewnie pofaluje troche, zgaś odepnij akumulator na ok 10-15 minut (zdejmij tylko klemę minus) w celu zresetowania drobnych błędów następnie załóż odpal i powinno banglać.

PS. zrób tak jak mówiłem, polecił mi tak zrobić znajomy pracownik ASO BMW :D i bangla ;D

Opublikowano
Przeczyścić nie zaszkodzi, a można dużo zyskać, a mało stracić. :mrgreen: :mrgreen: Najwyżej stracisz czas na czyszczeniu, ale i to nie problem. Podczas czyszczenia można z kolegami trochę gardło przepłukać, może nie tymi płynami, co krokówkę, ale... ;) :twisted2:
Opublikowano
Witam wyczyściełem silniczek, odpiąłem aku. na 30 min ale dalej to samo. Kumpel załatwił mi inny od 1.6 ale posiada inne numery niż mój i te wyloty są inaczej ułożone w moim jeden z góry drugi z boku a w tym kumpla tak na przestrzał, strasznie brudny jest i się zacina. Opłaca się go wkładac? Będzie jakaś różnica?