Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od pewnego czasu po wyłaczeniu silnika zapala mi sie lampka od smarowania i swieci na zółto przez 10 sekund i gasnie sprawdzłem olej i wszystko jest na poziomie niewiem gdzie szukac przyczyny???
Opublikowano
albo panewki

Możesz rozwinąć?

Co mają panewki do zapalającej się żółtej kontrolki oleju na wyłączonym silniku?

Opublikowano

praktycznie każda e46 z tym silnikiem z lat 98-02 boryka się z tym problemem bądź ma to przed sobą - taka usterka seryjna :) póki co olewam to a czujnik może wymienie przed ewentualną sprzedażą coby nie straszyć...doradzam takie ustawienie fotela i kierownicy, żeby kierownica zasłaniała górą te kontrolki, u mnie działa, nie zwracam na to uwagi i nie wkurza mnie to, no i jest to rozwiązanie tańsze od czujnika - u mnie ok. 100e a pewnie i tak wkrótce znów się popsuje :D

jeździć panie, jeździć

Opublikowano

Zapalająca się na żółto kontrolka smarowania oznacza zbyt niski poziom oleju. Jeśli poziom jest ok (min. pół stanu przy minimalnym będzie się zapalać) to umiera czujnik poziomu oleju. Czujnik jest przykręcony trzema nakrętkami (szpilki) od spodu do miski olejowej. Koszt czujnika 420 zł.

Jeśli myślisz o podłączeniu bemki pod kompa to szkoda kasy komp nic nie wykarze.