Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z zegarami z E36 z silnikiem M43, wszystko zaczelo sie wczoraj

podczas normalnej jazdy zegary nagle gasna i po chwili zapalaja sie na nowo - wyglada to tak jakbym na chwile zgasil silnik, a po chwili ponownie go odpalil - natomiast silnik pracuje caly czas prawidlowo, czestotliwosc tych gasnien jest bardzo rozna - zdaza sie to czasem co 2 sekundy a czasm co 5 minut i trwa od kilku do kilkunastu sekund

aha i nawet zresetowal mi sie licznik jazdy dziennej

czy ktos wie co to moze byc ?

Opublikowano

Mam tak już od dłuższego czasu, nie znalazłem rozwiązania...

To "gaśnięcie" licznika nasila się w zimie (pewnie chodzi o wilogoć) - w lato prawie wogóle mi się tak nie dzieje.

Czasami licznik gaśnie jakby na stałe - wtedy pomaga dopiero zdjęcie i założenie spowrotem klem akumulatora.

Ktoś przerobił ten temat i znalazł usterkę?

http://img166.imageshack.us/img166/6026/ichazq8.gif
Opublikowano

hej

ja mam podobny problem,nie mialem go dopuki nie zmienilem zegarow od innej e 36 tylko tam zamiast obrotomierza byl zegar,ale liczniki wzolem od siebie a caly komputer ze sterownikami od licznika z zegarkiem.I jak w moim orginalnym liuczniku nie dzialal tylko predkosciomierz to tu mi wszystko dziala tylko czasem gasnie na chwile a zaraz znowu sie samo naprawia.Sam nie wiem co jest tego przyczyna,bo moj stary licznik nigdy tak nie wariowal!!

Sprobuje przeczyscic jakos styki,a jak to nie pomoze to kupie inny licznik.

Ps.jak znajdziesz rozwiazanie tego problemu daj znac!

Pozdro!!

Opublikowano

Ja mam podobny problem:( Pisalem wczesniej o wariujacych zegarach 2 razy , ale bez odzewu. Za tydzien wracam i oddaje samochod do elektryka. Jezeli znajde odpowiedz podziele sie z Wami :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja również mam ten sam problem.

Na forum nie uzyskałem odpowiedzi.

Wszyscy elektrycy krzyczą że jedynym sposobem jest wymiana zegarów bo tego sie nie da naprawic :(

Można spróbowac jeszcze na allegro u ludzi specjalizujących się w naprawie zegarów do BMW.

Może coś by pomogli :norty:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Witam

ja dopiero co kupilem e36 1.8is i mam problem z zegarami ale troche inny, ale moze ktos bedzie cos mogl poradzic.

wskaznik paliwa i predkosci nie dziala, obrotomierz ok, podswietlenie tez, mimo pelnego baku wskazowka paliwa na zero a kontrolka rezerwy sie caly zcas swieci...

co moze byc przyczyna?

(bezpieczniki wszystkie ok jakby co)

pozdrawiam!

Opublikowano
Ja bym szukał niekontaktów lub zimnych lutów na płytce licznika. Można też spróbować wpuścić trochę cudownego preparatu (np.: kontak S w sprayu) w kostki połączeniowe....
Opublikowano
witam, ja również nie znalazłem odpowiedzi na forum. Mam autko od miesiąca i strasznie mnie to wkurza jak mi tak gasną na kilka kilometrów i wydaje mi sie że wtedy nie liczy kilometrów :( . Czasem tylko mrugną kontrolki i znowu jest ok. dzienny przebieg też mu się zdarza skasować :mad2: .