Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki oto problem:

Wymieniłem skrzynie jakiś miesiac temu, przy okazji wymieniłem też łożysko oporowe (wyciskowe) i teraz po przejechaniu ok 300 km zaczęło ślizgać sie sprzęgło tzn przy gwałtownym wciskaniu pedału przyspieszenia przy prędkości ok 50-60 km/h obroty rosną a auto dość wolno przyspiesza.

Czy wobec tego musze wymienić całe sprzęgło kpl czy wystarczy sama tarcza. Może coś jeszcze? Jakich producentów ewentualnie wybrać??

Opublikowano
mam do ciebie male pytanko.jaki miales objawy ze wymieniles skrzynie.szukam informacji bo na dniach bede wymieniac albo cale lozysko albo skrzynie.
Opublikowano
Po wymontowaniu sprzęgła zobaczysz w jakim jest stanie. jeśli będziesz to robił sam to możesz sie bawić w samą tarcze bo robota Cię nic nie kosztuje. Jeśli mechanik Ci to będzie robił i zamierzasz jeszcze długo jeździć to najlepiej tak jak kifiu mówi kompletne sprzęgło wymienić.
Opublikowano
Trzeba sprawdzić jak wyglada koło zamachowe z wieńcem,czasem dobrze jest liznąc"" na tokarce[piszę o zwykłym sprzęgle-nie dwumasowym,może przy tym jest inaczej],a jeszcze sprawa tarczy ,miałem problemy ale innego rodzaju mechan. skrzywił tarcze przy wkładaniu,to nie jest takie hop,jak sie wszystkim wydaje,trzeba wiedzieć jak to zrobic-potem znów wyciągac ,porażka-lepiej zajedz do porządnego mechan. wówczas on bierze jakas odpowiedzialność za robote choć w moim przypadku było inaczej czekałem na zwrot pieniędzy i to nie wszystko oddał. kupiłem dodatkowe sprzęgło[nowe] i w końcu zostało mi sie -nowe łozysko wyciskowe i docisk tarczy-tyle zarobiłem ,teraz musze gdzies odsprzedac pzdr... :arrow: .
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
mam do ciebie male pytanko.jaki miales objawy ze wymieniles skrzynie.szukam informacji bo na dniach bede wymieniac albo cale lozysko albo skrzynie.

mój problem ze skrzynią polegał na tym że był uszkodzony synchronizator 3 biegu (jak juz kupiłem) i w trakcie wbijania wstecznego pękł taki kawałeczek metalu który w ASO bardzo dużo kosztuje więc wolałem wymienić całość bo mnie to taniej wyszło. "Nowa" uzywana skrzynia świetnie się sprawuje za co dziękuje "Ogniowi" - Wojtkowi Łubkowskiemu