Skocz do zawartości

Brak mocy, Stuki, Dym ,Olej.!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w week end wracajac z Polski do Francji moja 320Diesel 136km poprostu odmuwila posuszenstwa co sie stalo?? juz tlumacze. Wiec mialem objawy takie ze odcinalo mi moc silnika przy 150km/h (jesli bylo pod gorke) pozniej zapalala sie kontrolka oleju silnika przy jego gasnieciu na pomaranczowo wiec sprawdzilem stan oleju i uzupelnilem ubytek. Jade jakies 140/150km/h i nagle spadek mocy tak jak bylo poprzednio ale nic odczekuje 8/15sec i nic silnik coraz slabszy wrzucilem na martwy bieg i na pobocze zgasilem silnik na kilka sekund i ponownie zalonczylem bez zmian brak mocy i pojawilo sie pukanie w silniku wylonczylem bo zauwarzylem bialy dym. Przyjechal laweciasz odpalil silnik zaczelo pukac az kabina sie ruszala i wylonczyl silnik ponownie zalonczyl i juz nawet nieruszyl zablokowalo go. Na dodatek z rury wydechowej alej wyciekal co to moglo sie stac?? Po ekspertyzie experci niemieccy powiedzieli ze silnik do wymiany a nowy od BMW 8000€URO Silnik po regeneracji to koszt 5500€uro A teraz powiedzcie wy mi co otym sadzicie.

-----------------------------------------------------

F06 640i Xdrive

Opublikowano

Czesc

to lepiej kup jakas laweta :P Przywiez go do kraju i szukaj silnika.

Jezeli masz tubo,to moglo sie rozleciec i poszatkowac cos w silniku!

Objawy sa bardzo podobne.

pozdrawiam

Opublikowano
w poniedzialek leci auto do kraju okaze sie .Silnik uzywany od 5000 do 7000pln :( ale czego sie niezrobi dla Besi :) aby odrzyla ;)

F06 640i Xdrive

Opublikowano
Daj znac co bylo i jak sprawa wyglada czy to turbo? Mialem prawie taka sama sytuacje walnelo turbo i jeden pompowtrysk kawalek dostal sie do komory spalania i zawiesil zawor przez to nie chcial odpalic nawet po wymianie turba trzeba bylo sciagnac glowice ja mam naszczescie mechaniora ktory naprawia BMW od 30 lat teraz robi to z synem nawet z ASO dzwonia do niego po porade gdzie oni na poczatek tez powiedzieli ze silnik do wymiany
Opublikowano
jak bede mial jakies nowiny na temat Bemusi to dam znac na priwa ;)

F06 640i Xdrive

Opublikowano
.........i jeden pompowtrysk ...........

A gdzie ty tam pompowtryskiwacze widziałeś???

Albo pompa wtryskowa ( wysokociśnieniowa ), albo CRII generacji

To nie jest Volkswagen/Audi :nienie: :nienie: :nienie:

Pzdr,

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wiec bemunia naprawiona czasu troszke minelo ale podobno dziala , a co bylo ?

Wiec:

Turbo rozlecialo sie , pare zaworkow pokrzywjonych i jak widzac 6 sztuk polamalo sie tej czesci z pod 4.http://www.realoem.com/bmw/diagrams/m/x/19.png

F06 640i Xdrive

Opublikowano

Współczuję :|

Wiadomo jaka przyczyna i co konkretnie stało się z turbosprężarką?

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti