Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sorki chyba źle sprecyzowałem ... chodzi mi o zwykłe lampy (nie xenony, nie soczewki) z ringami. kupię gdzieś takie lampy czy są nie osiągalne?
  • Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W orginale nie ma czegoś takiego w sprzedaży, chyba ze ktoś sam sobie dołożył ringi z allegro albo CCFL'e do lamp przedliftowych. Powiem Ci jednak, że wtedy to wygląda tak sobie, bo o ile przy reflektorach z soczewką jest ona jest jakby odseperowana od ringów i je wtedy oba wyraźnie widać, o tyle przy zwykłych odbłyśnikach jeden ring-samoróbka zlewa się ze światłem mijania. Sam musisz ocenić czy Ci to odpowiada wizualnie.
Opublikowano

jasne... po przemyśleniu zgadzam się z Tobą....

ok... wiec jakie soczewki warto kupić? czy w ogóle warto kupować soczewki bez xenonów?

Opublikowano
Z doświadczenia wiem, że zwykła żarówka w odbłyśniku świeci tak samo jak np. nieco lepsze serie Philipsa czy Osram (Vision Plus itp.) w soczewce. Z drugiej strony jednak skoro jest już soczewka w reflektorze to ksenon jest jakby idealnym połączeniem (super oświetla drogę i ekstra wygląda).
Opublikowano

Jakis czas temu w Hansauto mieli lampy pdrazu z ksenonami. Dzis tych lamp juz nie ma w ofercie.

Jesli kupie te na h7, kupie kable przejsciowe to jaki zestaw HID najlepiej kupic - jakiej firmy?.

Gdzie w tym momencie umieszcza sie przetwornice - czy w przypadku oryginalnych lamp helli na xenonach sa one jakos przyczepiene do lamp na jakis specjalnych zaczepach - pytam bo nie chce mocowac przetwornic na jakies tasmy albo inne patenty.

Opublikowano

Wszystkie HIDy są takie same (trzeba tylko oczywiście wybrać barwę świecenia i rodzaj palnika H7, 2ds itd.), różnią się tylko dystrbutorem czyli opakowaniem. Patrz bardziej kto je sprzedaje na allegro, żebyś w razie czego mógł zwrócić, wymienić itp.

Co do umieszczenia przetwornic to w wolnossącym E39 są na to idealne miejsca, mianowicie zaraz za obiema lampami można przykręcić je do plastikowego podłoża.

Opublikowano

Koledzy... potrzebuję konkretnej informacji/rady.... które z lamp soczewkowych dostępnych na allegro warto kupić (poza tymi za 1600 i 2100zł). Możliwe że będę dokładał jednak xenon.

Sprawa w miarę pilna dla mnie :)

Opublikowano

Z tego co widzialem to w HANS nie maja juz w ofercie lamp za 2100.

Moze ma ktos namiary na jakis dobry sklep ktory by mial nowe oryginalne Hella xenon - w dobrej cenie.

Opublikowano
Koledzy... potrzebuję konkretnej informacji/rady.... które z lamp soczewkowych dostępnych na allegro warto kupić (poza tymi za 1600 i 2100zł). Możliwe że będę dokładał jednak xenon.

Sprawa w miarę pilna dla mnie :)

Tak szczerze mówiąc to tylko oryginaly lub te za 1600 Inpro a reszta z allegro to totalna wiocha .Pesudo ringi które tylko szpeca samochod

Opublikowano

Spoko.

On je teraz wystawia na allegro

http://moto.allegro.pl/item401064369_reflektor_bmw_e39_soczewka_2xring_xenon_hella_hit.html

Ja osobiscie jestem zainteresowany, ale slyszalem niezaciekawa opinie kilku osob zainteresowanych tym zestawem lamp. Mieli problemy z hansem.

Ja wkrotce zadzwonie i sam sie przekonam jak to jest.

Opublikowano

Spoko.

On je teraz wystawia na allegro

http://moto.allegro.pl/item401064369_reflektor_bmw_e39_soczewka_2xring_xenon_hella_hit.html

Ja osobiscie jestem zainteresowany, ale slyszalem niezaciekawa opinie kilku osob zainteresowanych tym zestawem lamp. Mieli problemy z hansem.

Ja wkrotce zadzwonie i sam sie przekonam jak to jest.

Kupiłem u nich zestaw zwykłych lamp bez xenonów i jestem bardzo zadowolony.Dostawa w ciagu 24H od zamówienia .

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja chce kupi cnowe lampy poniewaz jedna ktora mam - stara halogenowa - ciagle jest zaparowana.

Czy z zaparowana lampa przejde przeglad techniczny ?? - bo za 2 dni mnie czeka.

Opublikowano

Kupiłem u nich zestaw zwykłych lamp bez xenonów i jestem bardzo zadowolony.Dostawa w ciagu 24H od zamówienia .

Pozdrawiam

Czesc,

Nie twierdze, ze sa zli. Ja osobiscie emailowalem do nich bez skutku.

Kolega z forum chcial kupi wlasnie zestaw xenonow od nich, to go zwodzili i ignorowali.

Tak to jest, raz jest dobrze raz jest zle.

pozdro

Opublikowano
Ja chce kupi cnowe lampy poniewaz jedna ktora mam - stara halogenowa - ciagle jest zaparowana.

Czy z zaparowana lampa przejde przeglad techniczny ?? - bo za 2 dni mnie czeka.

Wedlug mnie przejdzie bez problemu.

na przegladzie mierza promien padania swiatla a nie natezenie, wydaje mi sie, ze jak masz dobrze ustawione swiatla to bedzie ok.

pozdr

Opublikowano

panowie... krótka piłka :) pare pytań małe niejasności....

mam be-em 1998/12 przed liftem wiadomo... przymierzam się tez do kupna lamp z hans auto, mam lampy zwykłe bez ksenonu, bez soczewek, z pomarańczowymi kierunkami, po odpaleniu auta są chyba samopoziomowane, tak się to chyba nazywa ponieważ ustawiają się same w poziomie... ;]

- jesli kupię lampy od hans auto te za 1600 to co muszę jeszcze kupić do nich, co muszę przerabiać, czy dostaję od nich te przejsciowki i kable jakieś w tej cenie, czy wszystko pasuje idealnie? czy będą mi się po zamontowaniu tak samo samopoziomowaly jak i te.... dodam ze mam spryskiwacze na zderzaku i tak jak mowie reguluja mi sie same po odpaleniu wiec chyba o to tu chodzi ;p z góry dzieki chlopaki

Opublikowano
jesli kupię lampy od hans auto te za 1600 to co muszę jeszcze kupić do nich, co muszę przerabiać, czy dostaję od nich te przejsciowki i kable jakieś w tej cenie, czy wszystko pasuje idealnie? czy będą mi się po zamontowaniu tak samo samopoziomowaly jak i te.... dodam ze mam spryskiwacze na zderzaku i tak jak mowie reguluja mi sie same po odpaleniu wiec chyba o to tu chodzi ;p z góry dzieki chlopaki

Jedyną rzeczą jaką musisz do nich dokupić są przejściówki, inaczej nie podłączyć nowych lamp do instalacji w aucie. Przejściówki to dodatkowy koszt, w tej chwili w HA 150 zł. Można też samemu pomajstrować z kabelkami w ramach oszczędności. Ja wolałem dokupić, choć wtedy kosztowały 100 zł.

Będziesz miał takie samo sampoziomowanie w lampach z HA jak w tych co masz obecnie.

Opublikowano

Koledzy pomóżcie!!!

Od kilku dni zaczął gasnąć mi jeden ksenon (tania przeróbka ze zwykłych halogenowych lamp). Przeważnie wystarczy wyłączyć swiatła i zaraz potem je włączyć żeby znów przez jakiś czas poświecił. Ostatnio porobiło się jednak tak że nawet przy włączeniu kilka razy nie odpalił się.

Słyszałem że jak kończy się palnik to zaczyna dziwnie świecić, tj zmienia kolor, a ten świeci nawet mocniej niż drugi który własnie z białego ostatnio zrobił się fioletowy.

Z powodu wrodzonej niechęci do takich tanich przeróbek nie chcę dokupować za 200 zł nowych palników, dlatego że nawet nie wiem ile maja przetwornice i czy zaraz też nie padną. Nowego zestawu tez nie chce kupować bo to i tak bedzie lipnie świecic. (Poprzedni właściciel wstawił to tak fantastycznie - metoda na silikon szybkoschnący)

Mam już zamówione używki lamp Hella od BMW orginalnie z xenonami z samopoziomowaniem i takimi tam, tylko zaczynam się zastanawiać czy to w ogóle zaświeci. Znaczy, czy taki objaw jak napisałem dotyczy własnie padającego ksenonu/przetwornicy czy może problemem jest LCM.

I jeszcze jedno. Zauważyłem że gość coś zakombinował i zamiast dołożyć przejsciówke do przetwornicy, na hama obcioł i zlutował na sztywno. Jakiś pomyśł jak to przerobić i jak dorobić do tego wtyczke żeby wystarczyło poprostu podłączyć do lampy bez czarowania??

HILFE

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.