Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam problem może błachy ale człowiek nie jest taki co by sobie nie chciał wszystkiego mieć w bmw poukładane. więc gnębi mnie temat słabego nadmuchu powietrza dopiero na 4 troche go czuć, choć wszystkie kanały są czyste i smigło też sie kręci. słyszałem że gdzieś jest jakiś filtr ale dziś pomimo rozkręcenia połowy wnetrza nie mogłem go odnaleźć i tu prosze o pomoc od której strony sie dostac do niego. przy okazji za każdym razem smieszą mnie kilometry kabli osłony czego kolwiek by sie nie odkręciło :) pozdrawiam

p.s.

i jeszcze przy okazji nadmuchu pytanko: w mojej e34 (91r.) pomiędzy środkowymi wlotami nie mam regulacji ciepło-zimno, więc zawsze zimne powietrze z nich leci. co nalezy zmienic zeby było jak w nowszych juz z tą regulacją, trzeba cały kanał podczepić do ciepłego powietrza ?

Opublikowano

Przeszukaj forum, bo już gdzieś była dokładna instrukcja wymiany filtra kabinowego (może nawet nie raz)

Dostęp od strony pasażera za konsolę środkową (po wymontowaniu schowka)

Na marginesie - co do pokrętła (ciepłe/zimne) między kratkami nawiewu – nie wiem, ile elementów trzeba wymienić, żeby to mieć, ale jego obecność lub brak nie zależy od rocznika tylko od wersji.

Pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
to że jest mnóstwo osłon poukrywanych śrub kołeczków zatrzasków to świadczy o klasie auta :D
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

od strony pasażera wyjąłem schowek, część tapicerki i obudowe i cały filtr jest dostępny, pięknie za rączkę sie wyciąga bez problemu ;] tylko ze czekam na wypłate i nie wsadziłem nowego a poprostu odkurzyłem ten stary ;)ale jest poprawa i dmucha jak tsza :D a filtr czarny był poprostu. ale to kwestia czasu z wymianą na nowy bo wszystko musi u mnie działac jak nalezy. pozdro wielkie

dziś na CSW w Wawie zlocik zapraszam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
od strony pasażera wyjąłem schowek, część tapicerki i obudowe i cały filtr jest dostępny, pięknie za rączkę sie wyciąga bez problemu ;] tylko ze czekam na wypłate i nie wsadziłem nowego a poprostu odkurzyłem ten stary ;)ale jest poprawa i dmucha jak tsza :D a filtr czarny był poprostu. ale to kwestia czasu z wymianą na nowy bo wszystko musi u mnie działac jak nalezy. pozdro wielkie

dziś na CSW w Wawie zlocik zapraszam

kolego tez miałem słaby na 3 ledwo ledwo a na bokach w drzwiach już nic nie leciało wyciągnąłem a tam liści, robaków ususzonych pełno i zaskoczenie - mnóstwo czarnej sadzy! Miałeś to samo? Normalnie jak z komina. Swojego wyjąłem całkowicie i kupie nowy w tygodniu

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
identyczna sytuacja, czarny strasznie był, jak to zacząłem trzepac to tragedia, wszystko ubrudziłem, musze kupić nowy koniecznie bo przyda sie w pełni działający nadmuch. pozdrawiam
Opublikowano
Przerabiałem to ok. miesiąc temu i powiem jedno; nie kupujcie Filtrona. Filtr, który będziecie tam pakować musi być w plastykowej ramce, inaczej będziecie się męczyć okrutnie, żeby go wsadzić na swoje miejsce.
Opublikowano
Przerabiałem to ok. miesiąc temu i powiem jedno; nie kupujcie Filtrona. Filtr, który będziecie tam pakować musi być w plastykowej ramce, inaczej będziecie się męczyć okrutnie, żeby go wsadzić na swoje miejsce.

dzięki:)

(OO)=== OO===(OO)