Skocz do zawartości

Manualny panel klimatyzacji - nie reaguje....Proszę o info..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, Wiem jest to któryś set wątek na ten temat ale nie znalazłem odpowiedzi...

Awięc po włączeniu klimy regulacja temperatury nie reaguje. Wydaje mi się że klima pracuje na pełnych obrotach, czy zrobie 17 czy 24 stopnie.

Czy wie ktoś co konkretnie jest tego przyczyną? Co nie działa prawidłowo. Dodam jeszcze że prawa strona jakby mocniej chłodziła od lewej.

Klima świeżno nabita i odgrzybiona.

Dziękuje za informacje.

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
jeżeli masz climatic, czyli klmatyzację dwustrefową manualną, a trzecie pokrętło obok środkowego nawiewu, to ci wyjaśnię- to pokrętło koło nawiewu jest w celu tzw. szybkiego przewietrzania auta, natomiast te dwa pokrętła na panelu środkowym reagują po chwili dopiero, gdyż ustalana jest temperatura na czujniku, kolejną przyczyną może być filtr klimatyzacji/przeciwpyłkowy, sprawdź go, może jest zasyfiony
Opublikowano
Filtr też jest wymieniony. Nawet po dłuższej chwili , nie widze żadnej zmiany temperatury nawiewu. Nie wiem , napewno jest coś zepsute , lata robią swoje :(

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Też z tym walczyłem. Tutaj nic nie znalazłem. Wszystko dotyczyło klimatyzacji automatycznej. Kupiłem nawet inny panel. Uszkodzony był sterownik na tunelu pod panelem. Kupiłem go za 100 i wszystko OK.