Skocz do zawartości

bagażnik z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy w tym modelu (oczywiście -- sedan) bagażnik otwiera się całkowicie do góry, czy tylko uchyla?? Czy ta funkcja zależy od modelu, wyposażenia itp.?? Dziękuje z góry za podpowiedzi :)
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano
U mnie po naciśnięciu wali do góry że można sobie ała zrobić :P .
Opublikowano
  • Autor
Wydaje mi się, że wszystkie e60 tak mają :D
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano

po lifcie dołozyli samozamykanie

hej

Opublikowano
No wlasnie czy mozna takie cos dolozyc? czekam z niecierpliwoscia na odpowiedzi :) !
Opublikowano
A czy w kombi to niebyła zawsze opcja. Po lifcie zadaje się jeszcze dostępny jest bajer z domykaniem drzwi taki jak w siódemce „soft close” czy jakoś tak się zwało.
Opublikowano
Tak w E61 zamykanie bagażnika to opcja, a co domykania drzwi to pierwsze słyszę :)
Opublikowano
A czy w kombi to niebyła zawsze opcja. Po lifcie zadaje się jeszcze dostępny jest bajer z domykaniem drzwi taki jak w siódemce „soft close” czy jakoś tak się zwało.

Ten bajer był dostepny nawet w tych E60 przed liftem.

Opublikowano

Domykanie drzwi było od początku ale nie we wsztystkich wersjach.

Otwieranie tylnej klapy z kluczyka było od zawsze we wszystkich E60-tkach. Zamykanie klpay w najnowszych wózkach ale jak się nie mylę z większymi silnikami lub za dopłatą.

Ale to są bajery, które warto jednak mieć.

Opublikowano
W moim E61 535d nie ma zamykania klapy jest tylko domykanie klapy bagażnika ale to chyba standard.
Opublikowano

MaZzi!

A jak po otwarciu przez pilota, bo zamierzam wymienić siłwniki by sama szła w górę.

:hand:

Opublikowano
Po otwarciu z pilota klapa odskakuje z zamka i nic, a nic nie idzie do góry trzeba ręką ją pociągnąć.
Opublikowano
  • Autor
A kiedy dokładnie e60 przeszło lifting?? I jakie elementy poprawiono??

Edytowane przez klaudek

Opublikowano
Mam Jeromer, ale w sedanie. W kombi jest chyba inaczej. Tak jak MazZi napisał - tylko odskakuje.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
a czy orjentuje sie ktos czy w e39 530d jest jakas blokada, która uniemozliwia otwarcie bagażnika przyciskiem na klapie nad tablia rej?
Opublikowano

Jako ciekawostka:

dzwonię do ASO i pytam o cenę gumowej wykładziny bagażnika do E61, Pan rzuca coś ciut poniżej 500zł, ale za chwilę pyta:

"Czy u Pana jest elektrycznie zamykana klapa bagażnika?"

"Tak" - mówię.

"A to przepraszam, w takim razie nie ma możliwości zamontowania maty w bagażniku, BMW nie przewidziało tej opcji".

Brawo, myślę sobie, kupię na allegro za 95zł i dopasuję nożyczkami, jeśli BMW nie potrafiło ;-)

Opublikowano
jak nie odskakuje do gory klapa bagaznika po otwarciu pilotem to zdejmij lewa tylna oslone lamp i znajdziesz tam sprezyne z roznym zakresem regulacji przepnij ja i wszystko bedzie smigac jak nalezy
Opublikowano
jak nie otwiera sie do gory klapa bagaznika to zdejmij lewa tylna oslone lamp i tam jest sprezyna z roznymi zakresami regulacji przepnij ja w inny otwor i bedzie smigac jak nalezy
Opublikowano
mam e39 z 2002r. mam opcje otwierania bagażnika z kluczyka, ale klapa do góry sie nie podnosi czy powinna?
Opublikowano
mam e39 z 2002r. mam opcje otwierania bagażnika z kluczyka, ale klapa do góry sie nie podnosi czy powinna?

W e39 klapa tylko się otwiera z zamka, nie unosi się całkowicie tak, jak w e60. Aczkolwiek nie wiem na 100% czy w każdej, bynajmniej w mojej poprzedniej tak było. Pozdr!

Opublikowano
Pewnie byla rozbita z tylu i nie dali mu sprezyn ... ;/
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie jest podobny problem z klapą w e61, z kluczyka i z przycisku pod kierownicą (z lewej strony), nie otwiera się klapa tylko roleta mi się podnosi i nic więcej, auto z 2006r -czy u mnie nie ma takiej opcji?