Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy w tym modelu (oczywiście -- sedan) bagażnik otwiera się całkowicie do góry, czy tylko uchyla?? Czy ta funkcja zależy od modelu, wyposażenia itp.?? Dziękuje z góry za podpowiedzi :)
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano
Wydaje mi się, że wszystkie e60 tak mają :D
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano
A czy w kombi to niebyła zawsze opcja. Po lifcie zadaje się jeszcze dostępny jest bajer z domykaniem drzwi taki jak w siódemce „soft close” czy jakoś tak się zwało.
Opublikowano

Domykanie drzwi było od początku ale nie we wsztystkich wersjach.

Otwieranie tylnej klapy z kluczyka było od zawsze we wszystkich E60-tkach. Zamykanie klpay w najnowszych wózkach ale jak się nie mylę z większymi silnikami lub za dopłatą.

Ale to są bajery, które warto jednak mieć.

Opublikowano
Po otwarciu z pilota klapa odskakuje z zamka i nic, a nic nie idzie do góry trzeba ręką ją pociągnąć.
Opublikowano (edytowane)
A kiedy dokładnie e60 przeszło lifting?? I jakie elementy poprawiono?? Edytowane przez klaudek
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
a czy orjentuje sie ktos czy w e39 530d jest jakas blokada, która uniemozliwia otwarcie bagażnika przyciskiem na klapie nad tablia rej?
Opublikowano

Jako ciekawostka:

dzwonię do ASO i pytam o cenę gumowej wykładziny bagażnika do E61, Pan rzuca coś ciut poniżej 500zł, ale za chwilę pyta:

"Czy u Pana jest elektrycznie zamykana klapa bagażnika?"

"Tak" - mówię.

"A to przepraszam, w takim razie nie ma możliwości zamontowania maty w bagażniku, BMW nie przewidziało tej opcji".

Brawo, myślę sobie, kupię na allegro za 95zł i dopasuję nożyczkami, jeśli BMW nie potrafiło ;-)

Opublikowano
jak nie odskakuje do gory klapa bagaznika po otwarciu pilotem to zdejmij lewa tylna oslone lamp i znajdziesz tam sprezyne z roznym zakresem regulacji przepnij ja i wszystko bedzie smigac jak nalezy
Opublikowano
jak nie otwiera sie do gory klapa bagaznika to zdejmij lewa tylna oslone lamp i tam jest sprezyna z roznymi zakresami regulacji przepnij ja w inny otwor i bedzie smigac jak nalezy
Opublikowano
mam e39 z 2002r. mam opcje otwierania bagażnika z kluczyka, ale klapa do góry sie nie podnosi czy powinna?

W e39 klapa tylko się otwiera z zamka, nie unosi się całkowicie tak, jak w e60. Aczkolwiek nie wiem na 100% czy w każdej, bynajmniej w mojej poprzedniej tak było. Pozdr!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie jest podobny problem z klapą w e61, z kluczyka i z przycisku pod kierownicą (z lewej strony), nie otwiera się klapa tylko roleta mi się podnosi i nic więcej, auto z 2006r -czy u mnie nie ma takiej opcji?