Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem ,że E39 zapala od razu w ułamku sekundy jak tylko przekręci się kluczyk a żony auto E46 trzeba kręcić sekundę ,dwie lub trzy sekundy aby odpaliło .

Czy tak ma być czy może w tym E46 jest coś nie tak ?

Wiem ,że silniki są inne ale może też powinno odpalać szybciej ?

Błędów żadnych na komputerze nie ma , auto serwisujemy w Niemczech w ASO .

Wcześniej się nad tym nie zastanawiałem ,bo nie miałem porównania .

Opublikowano
U mnie też tak jest.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

moją 320d też muszę kręcić ze 2 sek,zwłaszcza rano jak silnik zimny,ale czy tak ma byc to nie wiem ...ale raczej nie :(

niech ktoś z użytkowników sie wypowie: czy wasze 320d odpalają na dotyk czy też z opóżnieniem???

Opublikowano
moja pali normalnie jedno przekrecenie i cyka moze to ulamek sekundy a z tym ze 3 litrowka zapala inaczej to normalne bo ma 6 garow :lol:
Opublikowano
czyli w takim razie coś musi być nie tak z naszymi autkami,a jaka może byc przyczyna orientuje sie ktoś???

Jak zimą to moze swiece zarowe, jak latem to moze pompa paliwa, w kazdym razie czemu sie tym przejmujecie ?

Xdrive

Koder

Opublikowano
czyli w takim razie coś musi być nie tak z naszymi autkami,a jaka może byc przyczyna orientuje sie ktoś???

Jak zimą to moze swiece zarowe, jak latem to moze pompa paliwa, w kazdym razie czemu sie tym przejmujecie ?

Racja lepiej nie szukac dziury w całym :D,jakby nie paliła wcale to wtedy sie mozna zastanawiac :wink:

Opublikowano

Ja mam odpalanie prawie na dotyk, mówię prawie bo w Civicu benzynie jest na dotyk, no ale diesel musi troszkę wiecej zamieszać na starcie.....

W żadnym wypadku nic z tytułu kręcenia nie powinno wystepowac, przekręcenie ciach, zaskok i klekot :-)

Niemniej jednak faktycznie nie doszukujcie sie wszędzie problemów!!!! jak w salonie tak mają to problem jak używki- taki urok :-)

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
moją 320d też muszę kręcić ze 2 sek,zwłaszcza rano jak silnik zimny,ale czy tak ma byc to nie wiem ...ale raczej nie :(

niech ktoś z użytkowników sie wypowie: czy wasze 320d odpalają na dotyk czy też z opóżnieniem???

Moja zapala z opóźnieniem, szczególnie jak jest ciepła ...wtryski 1 i 4 przeciekają :doh: ..jutro jadę to zrobić. Więc napiszę w piątek jak jest po wymianie

Opublikowano
W benzyniaku to normalne, że zapala na dotyk , ale diesel potrzebuje trochę więcej energii.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE