Skocz do zawartości

Przy jakich temperatach włącza sie wisko?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Po dzisiejszej jezdzie bo wawie w temp. powietrza 24 st. załączyło mi sie wisko. Oczywiscie jezdziłem na klimie.

Nie wiem czy to jest normalne ze to tak wyje , jakby startował samolot.

Da sie cos z tym zrobic?

Moze jest cos nie tak z chłodnica? Może jakas zabrudzona lub kiepski płyn do chłodnicy?

Dodam ze samochod sie nie grzeje i wszystko jest OK.

Chodzi o to ze strasznie gwizdze. pozdr

My Definition is High Definition

Moje:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=161053

Opublikowano
Z tym wiskiem to dziwna sprawa ja znajomy ma w 316 wisko które jak odkurzacz chodzi i liście wymiata spod silnika ja w 318is mam cichutkie i nie chodzi tak ostro. z tym że w aucie kolegi nie dogrzewa się silnik podejrzewam że mu wisko nie tak działa może to jednak jest jakaś awaria. U mnie było wisko wymieniane też z powodu niedogrzania i teraz jest idealnie w połowie skali temperatura. Nie miałeś w zimę problemu z długim nagrzewaniem się silnika lub niedogrzaniem?
BMW forever!!!
Opublikowano
  • Autor

witam!

Nie , w zasadzie to bardzo szybko sie nagrzewa w zime i kreska zawsze zatrzymuje sie w polowie.

Nie wiem czy to tylko normalne , taki gwizd. Przy jakich temperaturach wam sie zalancza wisko? Tylko przy klimie czy tez normalnie przy jezdzie bez klimy?

pozdr

My Definition is High Definition

Moje:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=161053

Opublikowano
Masz 2 wentylatory u siebie? Bo nie wiem czy klima nie ma swojego elektrycznego wentylatora. Wisko chodzi cały czas tylko po nagrzaniu silnika kręci się odrobinę szybciej przy 90 stopniach powinna być widoczna różnica.
BMW forever!!!
Opublikowano
Klima ma swój wentylator elektryczny i pewnie on robi tyle hałasu.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Koledzy, po pierwsze wisko działa stale, z mniejsyzm lub większym oporem ale działa. Po drugie, jak założyłem nowe wisco do swojego 316 M43 to przez jakieś 3-4 miesiące efekt przegazowania czy dodania mocniejszego gazu był taki jak by turbine w samolocie odpalać. /przy ciepłym silniku/. Po prostu wisco miało takie mocne 'zasprzeglenie'. Po paru miesiacach jak by się "dopracowało" i zabierało łagodniej. Nigdy nie miałem problemu z temp. silnika.