Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!!

Posiadam BMW 730d z 2005 roku. Sytuacja przedstawai się następująco : do nawigacji posiadam orginalną mape BMW Navi Road 2005-2 High. Jest już całkiem stara, więc postanowiłem ściągnąć nową mape 2008-1 (ściągnołem w dwóch wersjach), jednak kiedy wkładam do nawigacji nie wykrywa mi płyty z nową mapą.

Czy można temu jakoś zaradzić, czy jest poprostu blokada i trzeba korzystać z orginalnej mapy ???

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Hej.

Nie ma blokady, ale ważne jest żebyś nagrał obraz na dobrej płycie (np. TDK) i z najmniejszą możliwą prędkością. Jak tak zrobisz to powinno działać, pod warunkiem, że obraz który ściągnąłeś jest w porządku.

Pozdrawiam

Opublikowano
Hej.

Nie ma blokady, ale ważne jest żebyś nagrał obraz na dobrej płycie (np. TDK) i z najmniejszą możliwą prędkością. Jak tak zrobisz to powinno działać, pod warunkiem, że obraz który ściągnąłeś jest w porządku.

Pozdrawiam

Obraz dobrze się wypakował nie było żadnych błędów. Użyłem płyte DVD Sony i wypaliłem najmniejszą prędkością. Jak wkładam do nawigacjai wyświetla mi "no CD". Wypalałem wersje High i Professional i obie to samo (orginalna to wersja High). Płytke wypaliłem w Nero, gdzies przeczytałem ze mape trzeba wypalić niby w "clon cd" lub jakimś podobnym programem. Czy to też ma wpływ ??? Póki co jeszcze raz ściągne mapy i zobacze.

Jakieś inne pomysły, co moge żle robić ???

Opublikowano
To map do BMW się nie kupuje?

Dzięki za tą uwagę !!!

Bo widzisz Kolego, tutaj zapisują się tacy (2 posty) co potrzebują porady jak za friko jeździć BMW...

Dawniej to była marka dla elity...

Pozdrawiam

...

Opublikowano
Czy mógłbym wiedzieć skąd mogę ściągnąć mapę do E65? Jeżeli się udało to proszę też o info jak sobie z tym poradzić. Dzięki

Widzę że jesteś z Suwałk, więc najbiżsi autoryzowani dealerzy BMW to:

Fota Ltd.

ul. Pstrowskiego 28a

10-602 Olsztyn

tel.: (0 89) 532-10-50

fax: (0 89) 542-68-19

www.bmw-fota.pl

Auto-Breczko

ul.Kleeberga 55

16-070 Białystok - Kol. Porosły

tel.: (0 85) 741-88-88

fax: (0 85) 740-20-42

www.bmw-autobreczko.pl

....

Opublikowano
Czy mógłbym wiedzieć skąd mogę ściągnąć mapę do E65? Jeżeli się udało to proszę też o info jak sobie z tym poradzić. Dzięki

Widzę że jesteś z Suwałk, więc najbiżsi autoryzowani dealerzy BMW to:

Fota Ltd.

ul. Pstrowskiego 28a

10-602 Olsztyn

tel.: (0 89) 532-10-50

fax: (0 89) 542-68-19

www.bmw-fota.pl

Auto-Breczko

ul.Kleeberga 55

16-070 Białystok - Kol. Porosły

tel.: (0 85) 741-88-88

fax: (0 85) 740-20-42

www.bmw-autobreczko.pl

....

mape mozna kupic w ASO BMW, ale z tego co wiem to maja pokrycie 41% tylko taka sprzedaja,a jest dostpena mapa ktora ma pokrycie ~94%

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

baner.gif.01835ac6b13a026299cdbad66eaa101f.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Gdzie w takim razie moge kupic mape do bmw e65, ktora ma wieksze pokrycie Polski niz ta oferowana w ASO?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam !!!

Posiadam BMW 730d z 2005 roku. Sytuacja przedstawai się następująco : do nawigacji posiadam orginalną mape BMW Navi Road 2005-2 High. Jest już całkiem stara, więc postanowiłem ściągnąć nową mape 2008-1 (ściągnołem w dwóch wersjach), jednak kiedy wkładam do nawigacji nie wykrywa mi płyty z nową mapą.

Czy można temu jakoś zaradzić, czy jest poprostu blokada i trzeba korzystać z orginalnej mapy ???

Dzięki za pomoc.

wypal jeszcze raz na innej nagrywarce

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

baner.gif.01835ac6b13a026299cdbad66eaa101f.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano
Gdzie w takim razie moge kupic mape do bmw e65, ktora ma wieksze pokrycie Polski niz ta oferowana w ASO?

Pozdrawiam

To zależy jaki masz czytnik - albo starszy (masz szczęście) i potrzebujesz mapy High v.2008-2 = +/- 98% pokrycja Polski, albo nowszy model czytnika więc potrzebujesz mapy Professional, też najnowsza nazywa się 2008-2 ale pokrycie Polski to tylko 52%...

Jeszcze jedno - w pierwszym przypadku musisz sprawdzić czy masz DVD czy CD czytnik (bo były i takie i takie wkładane) - wtedy oczywiście odpowiedni nośnik. W drugim przypadku DVD ale to pokrycie... :cry:

....

Opublikowano

Sory ze sie wtrace, co prawda nie mam E65, co prawda nie jest juz to masakrycznie drogie autko w zakupie ( mowie o uzywce ) ale jest to seria 7, droga w utrzymaniu i troche smieszy mnie ze kupuja ludzie takie fury i zebraja o mape bo zal kupic w serwisie :|

Nie zastanawialiscie sie na seria 3 ?? :?

Kolego z NO-CD podjedz do ASO kup orginal, jak ci nie zadziala to ci zrobia ze zadziala a jak nie to zwroca pieniazki.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Sory ze sie wtrace, co prawda nie mam E65, co prawda nie jest juz to masakrycznie drogie autko w zakupie ( mowie o uzywce ) ale jest to seria 7, droga w utrzymaniu i troche smieszy mnie ze kupuja ludzie takie fury i zebraja o mape bo zal kupic w serwisie :|

Nie zastanawialiscie sie na seria 3 ?? :?

Kolego z NO-CD podjedz do ASO kup orginal, jak ci nie zadziala to ci zrobia ze zadziala a jak nie to zwroca pieniazki.

Masz rację, mnie też denerwowali tacy "forumowicze" którzy zapisywali się tutaj tylko po to aby zaraz w pierwszym poście zapytać: "gdzie moge ściągnąć mapę".

A dodatkowo to właściciele drogich butów powinni mieć na pastę, albo na bosaka latać to wyjdzie im taniej... :wink:

...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Do tych, którzy mają siana jak lodu- skoro można zaoszczędzić to po co przepłacać??? Ja nie oszczędzam na oponach, olejach, nie jeżdże jak taksówkarz, ale mapę Europy do E65 kupiłem za równowartośc 80-ciu zł. wraz z upgradem. Kilkukrotnie ją testowałem i jestem bardzo zadowolony. Ile kosztuje w ASO to sami wiecie. Pozdro
Opublikowano
Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego ciągle wałkujecie tego moralniaka o kupowaniu oryginalnech map. Już kiedyś w innym temacie napisałem, że nikogo nie przekonacie do swoich racji i świata nie zmienicie... Każdy postępuje według swoich zasad i ma do tego prawo. Nic Wam do tego.
Opublikowano
Kiedyś taką postawą cechowało się ORMO widać niektorym jeszcze tak zostało do dziś. Druga sprawa ludzie bogaci mają między innymi stąd pieniądze że umieją je wydawać a nie lataja po sklepach kupiując wsyztskei nowości, bo czasem nie warto, sami sie kiedyś przekonacie. A trzecia sprawa każy niech zajmie się swoim budzetem i nim dysponuje a nie pokazuje innym jak mają dysponowac swoim.
Opublikowano
Ja taką postawę, jaką reprezentują osoby ciągnące mapy z netu inaczej interpretował, po pewnych wypowiedziach to widać, ale nie będę znowu wszczynał dyskusji na ten temat, bo jest bardzo groźny i wielu może się poróżnić. Pozdrawiam.
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW