Skocz do zawartości

Regeneracja lamp przednich w domowym zaciszu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Będe na dniach się zabierał za zdjęcie lamp przednich z mojego E39.

Szukałem po forum i róznie ludzie to robili, mianowicie jedni tylko czyscili jakąs pastą drudzy papierem sćiernym na mokro??

A moje pytanko:

Chciałbym to zrobic papierem sćiernym na wodzie jaki uzyc 800 czy mniejszy 2000?? Jaki jest najlepszy sprawdzony sposób?? Prosze o jakieś rady

Pozdrawiam

B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano

witaj na mój gust to 800 narobisz takich rys że później ich nie spolerujesz

2000 zaś tylko zmatowisz do polerowania używaj pasty i wolnoobrotowej kątówki ręcznie nie próbuj bo się z....... i nic z tego nie wyjdzie

Opublikowano
Głównie chce je wyczuscić od środka, uzyje chyba tylko pasty np.tempo?? W srodku są brudne, jakby takie kropelki wyschnięte od wody, tyle, że nie widze by przeciekały ani nie parują.. Może ktoś je wczesniej uszczelnił ale nie wyczyscił...
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
raczej nie bardzo... mam takie same lampy jak ty tylko lekko od środka przybrudzone... porysowane też nie są...
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
moje były w tragicznym stanie, ale tymczasowo jakoś je doprowadziłem. Najpierw papaier 2000 na mokro, ruchami prostymi , na kojniec pasta polerska. Jeśli popracujecie to wynik jest bdb, ale najlepiej kupić nowe :twisted:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja od wewnątrz czyściłem tylko mikrofibrą.

miałem tam takie jakby plamki czy kropelki

po czyszczeniu jest ogromna poprawa.

tam nie trzeba żadnych past.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
raczej nie bardzo... mam takie same lampy jak ty tylko lekko od środka przybrudzone... porysowane też nie są...

czyli te ze zdjęcia kolegi z ringami ???

jeśli tak to problem czyszczenia masz z głowy bo ich w domu nie rozbierzesz - są klejone

a wszelkie naloty w środku wystarczy umyć

Opublikowano

czyli te ze zdjęcia kolegi z ringami ???

jeśli tak to problem czyszczenia masz z głowy bo ich w domu nie rozbierzesz - są klejone

a wszelkie naloty w środku wystarczy umyć

Dokladnie takie lampy po lifcie z ringami. Jak je umyc??

B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano

jak mi rozerwało chłodnicę to para i to taka tłusta z płynu dostała się do środka

to żonka kupiła mi płyn do szyb nie wiem obecnie jaki ale z tych co nie zostawiają smug i to bez wycierania

lampę wyjołem , powyjmowałem żerówki i te gumki do przewietrzania

no i nalałem do środka

bez jakiej kolwiek mechanicznej ingerencji udało mi się wszystko wypłukać

jedynie w tym szpiczastym rogu przy nerkach wywierciłem milimetrowym wiertłem dziurkę by wylać tamtędy płyn i wodę

no i po takiej operacji cza pojeździć kilka dni bez tego deklika co jest pod nim przełanczanie na anglię - by dobrze wyschły