Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie mam ABS-u a kontrolka się nie świeci (żarówka sprawna).Z pompy abs nic się nie leje i przewody są OK . Co może być przyczyną i od czego zacząć szukania usterki. (Czujniki w kołach?)

Opublikowano
Dzis zauważyłem jak zaświeciła sie kontrolka ABS-u,przejechałem przez przejazd kolejowy,wyglada na to ,że coś nie łączy,miałem z 8 m-cy spokój,kiedys przeczyściłem wszystko co było możliwe,styki ,wtyczki,zresetowałem komp. przez wypięcie aku. i uspokoiło sie do dziś ,znów jest problem na nowo, pewnie psuje sie czujnik prZy kole ale jego nie da sie wymontować trzeba kupic nowy,czeka mnie jazda na komp. i może wykryje ,jeśli nie to poszczególne czujniki trzeba osobno [prądowo]sprawdzic ,gdzieś na jakimś forum jest to dokładnie opisane, moze i na tym nie pamiętam,cieszyłem sie ,ze w zimę działał,no ale teraz przy naszej pogodzie wskazany ABS-pzdr... :arrow: .
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz