Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

..ale chodzi mi o 130i (albo 135-bo już nie wiem który wtedy był a który nie)

Pozdro

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Mam przed sobą katalog jedynki przed liftingiem. Moc wersji 130i (135i nie było) - 265 KM. Czyli taka jak obecnie. Wzrosła tylko moc wersji 116i ze 115 KM do 122 KM. W innych wersjach nic się nie zmieniło. Dodano też obecnie wersję 123d. Przynajmniej tak wynika z katalogu i moich porównań :D
Opublikowano
czyli jesli chodzi o topowe modele to dodano 135 i zwiększono moc w wersji 130-mam rację?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
w 120d wzrosla z 163 na 177 i w 118d z 122 na 143

Racja... :( Ale w takim razie w dieslu chyba wcześniej podniesiono moc. Bo w moim katalogu 120d ma już 177 KM, a 118d ma 143 KM, natomiast 116i jeszcze 115 KM...

Opublikowano

Racja... :( Ale w takim razie w dieslu chyba wcześniej podniesiono moc. Bo w moim katalogu 120d ma już 177 KM, a 118d ma 143 KM, natomiast 116i jeszcze 115 KM...

...swoją drogą ciekawe czy w nowej 116i te pare koni wynika tylko ze zmienionego softa czy może są jakieś modyfikacje podnoszące moc :?:

..nie mówie o ED czy jakis innych bajerach ekologicznych bo tym to wiadomo że się różni..

Opublikowano

...swoją drogą ciekawe czy w nowej 116i te pare koni wynika tylko ze zmienionego softa czy może są jakieś modyfikacje podnoszące moc :?:

..nie mówie o ED czy jakis innych bajerach ekologicznych bo tym to wiadomo że się różni..

Też bym chciał to wiedzieć :) W trójce którą ostatecznie nabyłem (318i) mam 129 KM, a teraz ma ona 143 KM. Przypuszczam, że podniesienie mocy odbyło się na takiej samej zasadzie jak w 116i. Jeżeli była to tylko modyfikacja softu, to pewnie byłoby możliwe wgranie go do starszej wersji. Zawsze to kilka (kilkanaście) koni więcej :twisted: Niestety na forum serii 3 nie otrzymałem żadnej odpowiedzi na to pytanie...