Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś wie jak podłączyc autoalarm(uniwersalny) do centralnego zamka abym mógł otwierać samochód pilotem?BMW 5 E-34. :cry:
518i LPG - wersja poscigowa :)
Opublikowano
No właśnie. Też chciałbym mieć pilota. Jeden z fachowców mówił mi, że z BMW są problemy, ponieważ centralny zamek działa pneumatycznie... poza tym na widok BMW ciarki mu przechodzą, bo to strasznie niewdzieczny pojazd do wszelkiego rodzaju niefabrycznych modyfikacji.
Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
W E 34 na 100% central jest elektryczny a nie pneumatyk. Średnio zdolny elektryk podłączy ci alarm do centrala.

POZDROWIONKA !!!!!

Marianos. Może u Ciebie jest elektryczny, ale u mnie jest pneumatyk.

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
W E 34 na 100% central jest elektryczny a nie pneumatyk. Średnio zdolny elektryk podłączy ci alarm do centrala.

POZDROWIONKA !!!!!

Miales racje podlaczenie do centralki jest bardzo proste dzisiaj to podlaczylem i wszystko pieknie chodzi.Musze przyznac ze koszt autoalarmu+sterowanie centralnym zamkiem jest nieduzy mnie wyszedl-130zł(w e-34 cenral jest tylko elektryczny). :lol: :lol:

• 2 lata później...
Opublikowano

Byłbym wdzieczny gdyby ktos mi podpowiedział gdzie mam podpiąć sie ze uniwersalnym sterownikiem do otwierania/zamykania centralnego zamka w BMW 318 e-36. Wiem ze sterowanie zamkiem odbywa sie przez podanie +

Dzie mam podłaczyć przewody od centralki (z pilota)??

Czy musze sie podpiąć pod oryginalny sterownik centralnego zamka, czy moge gdzieś sie podpiąć "po drodze" na kablach?

Prosze o podpowiedź/.......

Opublikowano
Byłbym wdzieczny gdyby ktos mi podpowiedział gdzie mam podpiąć sie ze uniwersalnym sterownikiem do otwierania/zamykania centralnego zamka w BMW 318 e-36. Wiem ze sterowanie zamkiem odbywa sie przez podanie +

Dzie mam podłaczyć przewody od centralki (z pilota)??

Czy musze sie podpiąć pod oryginalny sterownik centralnego zamka, czy moge gdzieś sie podpiąć "po drodze" na kablach?

Prosze o podpowiedź/.......

przekrecasz kluczyk w drzwiach i sprwdzasz na ktorym przewodzie pojawia sie + w centralce.W centralce od alarmu musisz miec opisane ktory przewod podlacza sie do centralki impuls musi byc dodatni nie ujemny inaczej musisz zastosowac dwa przekazniki. :mrgreen:

Opublikowano

Wczoraj sie pobawiłem i chciałem podłączy sterownik z pilotem do centralnego zamka w mojej 318 e 36

W obwód wpiołem sie w prawych drzwiach ale.... ale mam problem z otwieraniem centralnego .

Udało mi sie podłączyć zamykanie centralnego z pilota, natomiast nie wiem gdzie mam sie wpiąć aby też otwierał sie centralny pilotem?

Może ktoś mi powie na który kabel trzeba podać + aby centralny zajarzył i sie otworzył?

Jak mam to rozwiązać????? proszę o wskazówki.

Opublikowano

Witam.

Moze troszkę odbiegne od tematu ale... jan nie bardzo się znam na sprawach alarmów i c.zamków ale mam kumpla ktory sie tym zajmuje i zakłada takie zeczy w bardzo przystępnych cenach :wink:

Jesli ktos bedzie zainteresowany to podam .nr.telefonu i GG .

Aha. jak ktos chce rowniez wystawia rachunki.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Mam pytanie w bemce zamki sa sterowane + ja kupilem alarm ktory steruje zamkami -.Co trzeba zrobic i jak zeby podpiac ten alarm?Slyszalem ze trzeba zamontowac jakies przekazniki zeby zmienic sterowanie z + na -.
Opublikowano

Należy zamontować dwa przekaźniki, jeden do otwierania a drugi do zamykania. Tutaj masz poglądowy schemacik:

http://img247.imageshack.us/img247/4153/znapi3.png

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
witam,potrzebuje znales cwogole centralke w mojej betce,bo generalnie ona chodzi tylko jak jest wilgotno,pewnie cos z "masami" jest nie tak,mozeciez mi powiedziec gdzie ona sie moze znajdowac,czy tam w schowku pod komputerem pokladowym?? to jest model 324TD z 88'
Opublikowano
Musisz odkręcić lewy przedni głośnik i pod nim znajduje się centralka od centralnego zamka.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

sorry, za odkopanie tematu, ale mam podobny problemik.

Otóż chciałbym, zamontować nie fabryczny alarm ale, chciałbym też, żeby jego zazbrajanie i rozbrajanie było możliwe oryginalnym pilotem-kluczykiem, sprawa dotyczy BMW E46 330d '02 rok. Jak to wygląda w praktyce?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Znaczy się jak, masz już orginalny centralny z pilotem i chcesz dołożyć alarm, ale tak aby działał dalej z tego pilota?

Opublikowano
Znaczy się jak, masz już orginalny centralny z pilotem i chcesz dołożyć alarm, ale tak aby działał dalej z tego pilota?

Dokładnie tak.

Opublikowano
Raczej trudne do zrobienia, nie wiem czy orginalny pilot w kluczyku da się jakoś zgrać z nieorginalnym alarmem. Można by coś "wykombinować" :roll:

Opublikowano

Zakupiłem alarm bezpilotowy, otóż podłącza się go do oryginalnej centralki (zamek centralny oryginalny z pilota), wtedy to zamknięcie z pilota powoduje uzbrojenie alarmu, jakie będę tego efekty dam znać :)

Wiadomo, alarm to alarm, chodzi o to, żeby coś było ;)

Pozdrawiam.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
a co jeżeli moja supernowoczesna centralka na supernowoczesnego pilota podaje impuls o wartości około 5V? czy to wystarczy? chyba kupiłem shit...;/