Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm 15W50 ?

ja tam ekspertem nie jestem ale wlałem to co jest dedykowane do takiego BMW jak moje i z takim przebiegiem i narzekać nie mogę.

Warto by było popytać użytkowników jak sprawa wygląda po 2-3 wymianach.

Było E-34 1988

Diamant Schwarz Metallisch

Zapraszam: http://www.aerograf.kalisz.pl

Opublikowano
mój silnik chodzi jak burza :mrgreen: , tyle że troche popychacze pochałasują na zimnym, około 30 sec., potem cichutko, a remont , nie wiem czy sie opłaca, za 1500 zł, mozna kupić sprawdzony silnik z hurtowni z gwarancją na przebieg, więc można zaryzykować :wink:
Opublikowano
Jezdziłem do 200tys przebiegu na 5w40 masz mozliwosc sie dowiedziec jaki olej wczesniej byl?? jak 5w to lej 5w, mineralny nigdy w życiu!!

Odnośnie tego co było wlane wczesniej przy 205 tyś to BP VISCO 3000 i jak wyciągnąłem bagnet to jest strasznie rzadki ten olej.

Co to za wymysł jest ten olej jeszcze sie z nim nigdy nie spotkałem

Opublikowano
...nie wiem czy sie opłaca, za 1500 zł, mozna kupić sprawdzony silnik z hurtowni z gwarancją na przebieg, więc można zaryzykować :wink:

Chyba nie masz złudzeń, że taki silnik będzie znacząco różnił się od Twojego, który chodzi dobrze, tylko ewentualnie zbliża się czas jakiegoś odświeżenia. Wątpię, żeby ktoś sprzedawał silnik po remoncie, a 1500zł, to ledwo może wystarczyć na zrobioną głowicę. Taka gwarancja hurtowni może równie dobrze mieć zastosowanie do Twojego silnika – tzn, że nawet bez remontu też przejedzie taki przebieg, jak ten „sprawdzony silnik”.

Zmierzam do tego, że lepiej dozbierać i wykonać remont swojego silnika, a zakup drugiego zostawić sobie w razie np. pękniętego bloku.

Pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
lotos 15w40, to nie samolot powinno mu wystarczyć :8) jak ta buma wyszła z fabryki to takie oleje to był rarytas,po co wydawać na drogi olej? za różnicę w cenie to lepiej z rodziną do restauracji iść :lol: a bunia i tak będzie miała dobrze :lol: :lol: :lol:
KAŻDY SAMOCHÓD MA COŚ W SOBIE , B M W MA WSZYSTKO....
Opublikowano
zwykłej mineralki nie zaleje :wink: , mi narazie nie przeszkadza jak jest, moge jeździc i tak, ale czasami można poeksperymentować, a rusz może bedzie lepiej, a remont, może sie zdecyduje, ale bedzie to wydatek grubo ponad 2 tys :wink: