Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można to tłumaczyć tak:

1)

Pan w komisie patrzy a tu się mu check w twojej (wtedy jeszcze jego) BMW zapala... Woła pana Heńka mechaniora i ten mówi... "Panieeee to trza przepływomierz i sonde Lambda wymienić i bedzie śmigać"... Pan z komisu po nie przespanej nocy wyjmuje z twojej ukochanej buni zegary...

Dalej robi mostek na rezerwe i problem z głowy...

2)

zbieg okoliczności ??

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
Dobre :lol: bardzo dobre po prostu dobre bo polskie :twisted2:

Naprawde jest sie z czego cieszyc :clap:

Problem ze gdzie mieszkam niema pana Henka :mrgreen:

A w Polsce to regula.

Auto zostalo kupione w BMW przed 3 laty i to pierwszy raz kiedy na rezerwie zaswiecila sie kontrolka usterki

Opublikowano
może to być spowodowane jakimś syfem w zbiorniku paliwa ... miałeś mało w baku więc mogło zasysnąć brud i dlatego sie zapalił check engine, po zatankowaniu w baku się przemieszało i jest OK.
Szczęśliwy posiadacz pierwszej swojej beemki :)
Opublikowano
Jak tlumaczyc zaswiecenie sie kontrolki check engine z powodu rezerwy a po zatankowaniu zgasla :shock: bo dotychczas w takiej sytuacji sie to nie zdazylo a paliwa bylo jeszcze dosyc duzo.

Zupełnie normalny objaw, przy rezerwie moze się zdarzyc przytkanie pompy poprzez brud lub wodę w paliwie....wtedy spada ciśnienie i komputer rejestruje błąd na czujnikach który sie objawia zaświeceniem kontrolki.

U mnie w V8 gdy komp. pokazywał że mam paliwa na 80 km zaczęły sie kłopoty z płynnoscia jazdy i zaswieciło sie check engine. Musiałem poprosic znajomego o przywiezienie 5ki PB. Po wlaniu było troche schizy....bo nierówno pracował silnik i kontrolka nie zgasła. Dopiero po zatankowaniu do pełna zgasło check engine.

Boże chroń nas i nasze Bemki od mechaników ignorantów

Taurus