Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

dzis zauwazylem,ze poci mi sie dyfer, dokladnie w miejscu gdzie wchodzi do niego lewa polos czy raczej przegub. Wokol miejsca,w ktorym wchodzi on do wnetrza dyfra jest pomazane olejem. co musze wymienic?

aaa i jeszcze przy okazji jaki olej do mostu? bo przy oakzji wymienie. mam silnik 2.0 129KM skrzynia automatyczna rocznik '87.pozdrawiam

pozdrawiam

Opublikowano
Powiem tak-u mnie w E30 tez sie poci dyfer po obu stronach.Jezdze juz tak ze 4 lata i nic sie nie dzieje.Poziom oleju mam w normie i plam nigdzie nie zostawiam.Wiec narazie jezdze z tym dalej.
Opublikowano
ok skonsultowalem to ze znajomym mechanikiem i on mowi,zeby tego nie ruszac wiec zostawiam :arrow: pozdrawiam
Opublikowano
simering przepuszcza.trzeba wyciągać dyfer znajdz gdzies na szrocie dyfer i sobie wykręc simering( byle suchy z wierzchu był to znaczy ze git) a ten mechanik jakiś stodołowy.ja bym to zrobił na twoim miejscu, nie oznacza to że sie cos rozsypie tylko tak dla spokoju ducha, olej ci nie ucieknie tamtędy ale np na przeglądach zwracają uwagę na wycieki. góra 2 godz roboty