Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
trzesie mi calym samochodem jak jade powyrzej 120 a w kierownicy za duzych drgan nie czyc czy ktos wie co to moze byc. sworznie wymienilem i z prawej strony lacznik stabilizatora wymienilem.
Opublikowano
jeszcze jakies trzesienie jest na na kazdym biebu powyzej 3.5 tys/obr niezaleznie od predkosci. niewiem co sie dzieje :(
Opublikowano
kola hm.. ale na karzdym biegu teraz powyzej 3.5 tys/obr trzesie samochodem przez chwile a powyzej 120 to juz calkiem trzesie
Opublikowano
no wtedy sie dowiesz czy to silnik czy kola, jezeli bedzie sie tak dzialo gdy samochod stoi no to na chlopski rozum z kolami bedzie wszystko w porzadku
Opublikowano
ja bym obstawial ze albo zbieznosc, choc w sumie mowisz ze miales robiona geometrie. drugie to tak ajk kolega wczesniej pisal - bulka na oponie, lub moze sa zle wywazone kola i tyle, moze felge skrzywiles?
Opublikowano
nie trzesie sie na jalowym biegu. gadalem z mechanikiem mowil ze zbierznosci nie nastawial po zmianie lacznika stabilizatora tylko jak sworznie wymienil to nastawial potem wymienil lacznik i nie nastawil wiec moze to to jak myslisz??
Opublikowano

Witam.Łącznik raczej nie daje objawów trzęsienia takich jak opisujesz,a po jego wymianie nie trzeba ustawiać zbieżności.

Przyczyną może być guz na tylnej oponie lub jakieś uszkodzenie układu napędowego(skrzynia,wał,most lub półośka).

Opublikowano
Ja mialem takie wibracje gdy byly poduszki silnika zerwane.Dalej cos wibrowalo,byl luz na wale.Trzesie ci kierownica?jak kierownica telepie to wina albo kół albo zawieszenia.Moze maglownica ale taki luz napewno bys wyczul na wybojach.
Opublikowano
hm.. niedawno tez wymienialem przegub taki bumowy miedzy skrzynia a walem moze zle cos mi zalozyli

przyjrzał bym sie sie czy wszystko dobrze poskręcali może tam lezy przyczyna tych drgań

Opublikowano
to wez jakiegos kolege co jest troche mechanikowaty i posprawdzajcie czy wszystko dobrze poskręcane i proponuje sprawdzić też podpore wału napędowego
Opublikowano
i dzisiaj zobaczylem ze przy tym przegubie miedzy walem a skrzynia skrzynie mam mokra moze olej uciekl. i tez jakies 500 km temu olej w silniku wymienialem ( wymienialem po przejechaniu 9800 km)
Opublikowano
i dzisiaj zobaczylem ze przy tym przegubie miedzy walem a skrzynia skrzynie mam mokra moze olej uciekl. i tez jakies 500 km temu olej w silniku wymienialem ( wymienialem po przejechaniu 9800 km)

sprawdz poziom oleju w skrzyni