Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem mały z autkiem. Jak jadę z prędkością powyżej 80 km/h i jak wcisnę sprzęgło to słychać takie cichutkie buczenie, jak puszczam to buczenie ustaje. Jest to tylko przy prędkości około 80 km/h, buczenie zmienia częstotliwość jak samochód zwalania i przy prędkości 60 km/h ustaje całkiem, jak puszcze sprzęgło to wszystko gra. Dodam, że sprzęgło nieślizga się, działa idealnie, samochód ma 160 tyś. km przebiegu.

Opublikowano
Witam!

Mam problem mały z autkiem. Jak jadę z prędkością powyżej 80 km/h i jak wcisnę sprzęgło to słychać takie cichutkie buczenie, jak puszczam to buczenie ustaje. Jest to tylko przy prędkości około 80 km/h, buczenie zmienia częstotliwość jak samochód zwalania i przy prędkości 60 km/h ustaje całkiem, jak puszcze sprzęgło to wszystko gra. Dodam, że sprzęgło nieślizga się, działa idealnie, samochód ma 160 tyś. km przebiegu.

Może łożysko wyciskowe powoli zbliża się ku końcowi egzystencji???

Opublikowano
No też tak myślę, ale nie wiem czy już wymieniać, czy to narazie nie jest alarmujący objaw. Może ktoś z was tak miał u siebie??
Opublikowano
Ja mam natomiast problem kiedy mam wcisniete sprzeglo to strasznie szumi tak jak by metal o metal obcieral, wiem ze to lozysko na sprzegle, ile taki koszt wymiany u mechanikow w 3miescie ?
Opublikowano
To mnie uspokoiliście :) . Odpowietrze sobie to przy okazji. Koszt wymiany łożyska to pewnie około 200 zł + materiały, bo robota ta sama co z wymianą sprzęgła. No i warto już wymienić komplecik sprzęgła, bo po co potem dwa razy robić, jak sprzęgło się skończy.