Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troche malo napisales.

Jezeli pytasz co to moze byc to tak:

- czujniki przy kolach (moze by ktorys uszkodzony)

- podla pompa abs`u

- polaczenia elektryczne sa niesprawne/zasniedziale

Napisz czy kontrolka zapala sie od razu po uruchomieniu silnika, po ruszeniu czy po wcisnieciu hamulca

Opublikowano

Witam Panowie!

Nie prościej zamiast zgadywać pojechać poprostu do warsztatu, podpiąć do kompa i sprawdzić. Ja miałem problem z ABSem dwa tygodnie temu najpierw kombinowałem a później stwierdziłem że pojadę na stację. Tam dowiedziałem się że jeden z kabli do czujnika koła był uszkodzony (usterka nie widoczna gołym okiem) a do tego dowiedziałem się o wielu innych rzeczach, skasowałem inspekcje itd i to wszystko za osiem dych. :lol:

Opublikowano

skoro zapala sie po ruszeniu to prawdopodobnie masz walniety czujnik.

A jeszcze jedna sprawa to czy masz wszystkie opony takie same?? Bo jezeli beda sie roznic wysokoscia to komputer wylaczy ABS

Opublikowano
skoro zapala sie po ruszeniu to prawdopodobnie masz walniety czujnik.

A jeszcze jedna sprawa to czy masz wszystkie opony takie same?? Bo jezeli beda sie roznic wysokoscia to komputer wylaczy ABS

Kolega MA racje, moze tak byc ze komuter wyłaczy abs a moze właczyc asc...

Czerwna bo??...bo szybsza xD

http://www.ctr.pl www.kamery.pl

Opublikowano
u mnie jakoś komp nie wyłączył ABS'u przód R17 225/45 tył R17 245/40

A jak sobie kolego dobrze policzysz to wysokosci opon sa w duzym przyblizeniu takie same. A wlasnie o wysokosc kola chodzi a nie szerokosc

Opublikowano

podepne sie pod temat,

mam abs, i mi on niestety nie działa, kontrolka sie nie pali, a przy chamowaniu mam bicie na przednich kołach, możliwe że mam krzywe tarcze, ale czemu nie ma abs-u ?