Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie... jak wygladaja róznice i czy da sie zrobic z 318d wersje 320d. Dziś wróciłem z Belgi z nowym zakupem niedługo postaram sie zrobic ciekawy temat na forum dotyczący tej "BELGIJKI".

a drugie pytanko.

Mam emblemacik 318d z tyłu czy da sie gdzieś kupić emblemat z własna ksywą/imieniem ... Bo wolał bym zamiast emblematu 318d swoją ksywke dobre to by było np. do rozmowy przez CB. Oczywiscie ten emblemacik to coś w stylu oznaczeń bmw a nie jakiś festyn... Ewentualnie w miejsce 318d pasowało by mi też 3XX oznaczenie albo 3??

Opublikowano
Jak w temacie... jak wygladaja róznice i czy da sie zrobic z 318d wersje 320d. Dziś wróciłem z Belgi z nowym zakupem niedługo postaram sie zrobic ciekawy temat na forum dotyczący tej "BELGIJKI".

Chodzi Ci o swapa ???

Jeśli tak to da się , nie takie rzeczy swapy się robi :twisted:

a drugie pytanko.

Mam emblemacik 318d z tyłu czy da sie gdzieś kupić emblemat z własna ksywą/imieniem ... Bo wolał bym zamiast emblematu 318d swoją ksywke dobre to by było np. do rozmowy przez CB. Oczywiscie ten emblemacik to coś w stylu oznaczeń bmw a nie jakiś festyn... Ewentualnie w miejsce 318d pasowało by mi też 3XX oznaczenie albo 3??

nie no ksyka nie będzie wyglądała dobrze

jeśli już nie podoba Ci się napis 318 to po prostu usuń go i nic tam już na jego miejsce nie montuj

Opublikowano

Pewnie autor nie myślał o swapie, ale miał nadzieję, że silniki różnią się tylko elektroniką.

Możesz zrobić ok 140KM z seryjnych 115KM, ale nie będzie to to samo co 320d 150KM.

Poza tym szukaj, było kilka tematów o różnicach 318d i 320d.

Co do oznaczenia modelu - zdejmij 318 i zostaw samo 'd', albo zdejmij całe oznaczenie.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

zdejmę całe oznaczenie, ale ogólnie widziałem w Belgi auta co maja fajny tekscik "Daveo" i mi sie spodbało. A jeśli tylko swap to nie dobrze, myslałęm, że silniki różnią sie tylko jakimis duperelami no to pozostał tylko chip. Na bank zrobie cos fajnego z niej bo wcześniej miałem 325 e36 w sekwencji i mi troche mocy na bank będzie brakować...

nie no ksyka nie będzie wyglądała dobrze

jeśli już nie podoba Ci się napis 318 to po prostu usuń go i nic tam już na jego miejsce nie montuj

Poprostu zdejme... Moje poprzednie 325i było poprostu "NO MARKED"

Opublikowano
te silniki różnią się pojemnością, skokiem tłoka albo średnicą wejdź na : http://www.bmw-klub.pl/ wejdź w dane techniczne i tam zobacz różnice.

Jedyna opcja żeby zrobić z 318d 320d to SWAP.

nie zgodze sie z tym, w roku 2005 w e46 318d i 320d miały te samą pojemność 1995 cm3. Nie dotarłem do dokładniejszych danych, ale prawdopodobnie główne różnice to turbo i soft.

Opublikowano

Moja wyprodukowana 12/2004 a pierwsza rejestracja 2005 rok. Chłopaki doradzajcie bo od srody zacyznam ją robić bo jest stuknięta. I jak np intercooler wystarczy wymienić to wymienie go... Gorzej z turbiną bo to już większe koszty

A to jej fota jak stoji jeszcze w Belgi: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef69a6d7899ae1aa.html

A co o autku moge powiedzieć to: Wyprodukowane grudzien 2004 a pierwsza rejestracja styczen 2005. 63 tyś przebiegu ;]

Opublikowano

Mam taka samą z 2004r BMW 318d 115KM.

Właśnie jestem po podkręceniu silnika na 146KM i 340nM koszt 850zł.

W 320d jest inne oprogramowanie ale to pikuś; problem dotyczy turbiny i wtryskiwaczy.

I tak po przemianie jest potęzna róznica w przyspieszeniu, a nawet przy normalnej jeździe spada spalanie.

Co do symboli ja nie mam.

Opublikowano
Mam taka samą z 2004r BMW 318d 115KM.

Właśnie jestem po podkręceniu silnika na 146KM i 340nM koszt 850zł.

W 320d jest inne oprogramowanie ale to pikuś; problem dotyczy turbiny i wtryskiwaczy.

I tak po przemianie jest potęzna róznica w przyspieszeniu, a nawet przy normalnej jeździe spada spalanie.

Co do symboli ja nie mam.

Ale ty sam soft zmieniłes ?? czy wtryski itp?? Mozna wiedziec gdzie robiłes za takie małe pieniązki