Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

rozsypuje mi się "poniemiecka" gałka biegów (miała wyglądac jak drewniana :wink: ), dlatego kupiłem na allegro cały mechanizm łącznie z obudową, drążkiem itp.

Sprzedający zapewniał mnie, że pasuje do mojej siódemki ... Od razu zaznaczam, ż nie ma go co ścigać - zablokowali mu konto, dobrze, że wogóle coś przysłał :mrgreen:

W tym miejscu powstał problem - stalowy drążek (wg ETK - SHIFT LEVER) jest za długi w stosunku do plastikowego bolca, który powinien blokować skrzynię na poszczególnych biegach (PULL ROD).

Na aluminiowej obudowie jest nr BMW 1 216 203 rok 86 - czy po tym numerze można stwierdzić z jakiego modelu pochodzi ten element :?: :?: :?:

Opublikowano

Ponawiam pytanie - PROSZĘ O POMOC !!!

czy po numerze części można sprawdzić w ETK z jakiego modelu pochodzi ten element ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cóż, dałem sobie radę sam 8)

Po prostu dokupiłem w ASO bolec blokujący drążek automatu na poszczególnych biegach - cena 10 zł :D

klucz, śrubokręt i po 20 minutach gałka automatu wygląda jak powinna w BMW, nie mówiąc o tym, że chodzi jak po maśle :mrgreen:

Opublikowano
Musiałem nie zauważyć tego pytania, bo bym napewno Ci pomógł - tyle mogę się usprawieliwić ;) :D

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Wielkie dzięki za dobre chęci :!: :D

Okazało się, że część, która kupiłem pochodzi z e32, ale z modelu 86 - jak na 19 lat pracuje REWELACYJNIE !!! :cool2:

Opublikowano

W serwisie w niemczech ta czesc o nazwie Zugstange i nr 25161219755 kosztuje niewyobrazalne pieniadze, az 2.24 Euro... Dzis wlasnie bylem ja zamowic :dance:

DarekG.

Opublikowano
Jako ciekawostkę dodam że niedawno pękła mi plastikowa "roletka" maskująca mechanizm dźwigni zmiany biegów w moim automacie. Zamówiłem ową cześć w ASO i na drugi dzień odebrałem po zapłaceniu niebotycznej kwoty... 9 złotych. Rozochocony tak niską ceną tegoż elementu postanowiłem wymienić też o połowę mniejszą zaślepkę z symbolami położeń dźwigni zmiany biegów, i jakże wielkie było moje zdziwienie dnia następnego gdy sprzedawca w ASO skasował mnie na 54 złote :shock: , nie wiem kto ustanawiał te ceny ale na pewno był pijany.

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano

Wiem ze to bardziej na inne forum ale tak przy okazji

jakby komus byla potrzebna dzwignia do E38/E39/E36/E46?

automatu to mam z wymiany od siebie czarna skora z

drewniana wstawka nussbaum

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl