Skocz do zawartości

dusi mi sie bawarak na benzynie na lpg nie co jest ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak prycha to moze być wiele rzeczy, napewno zapłon (cewki, fajki, kable), a jak po paru godzinach nie da sie odpalić to już druga rzecz... a tak wogole to przepływomierz Ci działa?! Odłącz go na pracującym na BENZYNIE silniku (to spowoduje wpisanie błędu do tabeli, którą potem odczytają Ci na kompie jako usterkę), jeśli silnik zgaśnie albo będzie super kulał to masz jedną podpowiedź.

Ja bym jednak szukał - dla mnie to raj :)

Edytowane przez prl
Opublikowano

własnie nie mam pojecia czy przepływka działa jak ja sprawdzic, jezeli dzis nic mechanicy nie znada inie beda wiedzieli co jest to prowadze do innego lepszego mechanika tamten moze juz cos zrobi bo ma kompa i same bety stoja u niego

własnie wiem ze albo cewki przewody moze czujnik połozenia wału własnie nie mam pojecia co jest i chce sie dowiedz i pod kompa podpiac

Opublikowano
czy przreywanie mzoe byc spwodowane od inspekcij i jak ja skasowac zapaliła mi sie poprostu pisze inspection i taki zegarek jest koło tego moze to przes to tak zanika ta iskra i nie chce odpalac ale za zajkis czas odpala jedzie ale przerywa nie bardzo tak czasem :cry2:
Opublikowano
aj same problemy z tymi bmw tu widze juz nie kupie drugiej bawary jak sie nie dławi na benzynie to na gazie strzela ehhhhhhhhh

rada jest jedna WYRZUC GAZ i NAPRAW AUTO co sie dziwisz człowieku ze masz problemy jak jezdzisz kuchenka gazową

brak
Opublikowano
aj same problemy z tymi bmw tu widze juz nie kupie drugiej bawary jak sie nie dławi na benzynie to na gazie strzela ehhhhhhhhh

rada jest jedna WYRZUC GAZ i NAPRAW AUTO co sie dziwisz człowieku ze masz problemy jak jezdzisz kuchenka gazową

Gaz tu nie ma nic do rzeczy. Może nawet pomoże w stwierdzeniu usterki.

Nie operuj stereotypami...

Opublikowano

tak, niech wyrzuci gaz... tylko jak teraz na benie pojezdzi??

Obserwator:

inspekcja nie powinna szkodzic, mozna ja skasowac zwierajac 7pin z masa przez min. 10 sekund przy wlaczonym zaplonie.

Przeplywke mozna sprawdzic odlaczajac ja na pracujacym silniku, powinna byc slyszalna zmiana w pracy silnika, ale czy dokonca jest wtedy sprawna to nie wiem.

Dodam jeszcze że fajnie jest miec gaz (zaraz mnie zjedza przeciwnicy zapalniczek, hahahaha)

miało być bezawaryjne;]

http://i50.tinypic.com/2005nv5.jpg

Opublikowano
czy przreywanie mzoe byc spwodowane od inspekcij i jak ja skasowac zapaliła mi sie poprostu pisze inspection i taki zegarek jest koło tego moze to przes to tak zanika ta iskra i nie chce odpalac ale za zajkis czas odpala jedzie ale przerywa nie bardzo tak czasem :cry2:

1. zanikająca/słaba iskra może być spowodowana uszkodzonym modułem sterowania wtrysku. Gdzieś w necie było opisane że bodajże spalanie stukowe ma na to ogromny wpływ.

2. przerywanie NIE MOŻE być spowodowane "inspekcją" bezpośrednio...

inspekcja i zegarek to nic innego jak ZWYKŁE POINFORMOWANIE Ciebie o tym że masz przegląd techniczny do zrobienia... możesz to wykasować na komputerze albo możesz z tym jeździć. Nie ma to absolutnie żadnego znaczenia dla poprawnej pracy silnika.