Skocz do zawartości

pomocy-centralny!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,kupilem bme e36 coupe z niedzialajacym fabrycznym centralnym zamkiem,postanowilem zaprowadzic go do elektryka samochodowego,elektryk zrobil go tak ze centralny dziala gdy przekrece kluczykiem w drzwiach, natomiast z pilota gdy zamyka sie drzwi zamek sie zamknie i po chwili otworzy,dopiero za drugim razem gdy zamkne z pilota to jest ok i tak samo jest przy otwieraniu.Co sie wydaje zabawne elektryk powiedzial mi ze w wiazce kabli ktore ida do silownika wystarczy rozciac jeden kabel(ten starujacy) i zamek z pilota bedzie dziala poprawnie,czy to jest normalne ?????

druga sprawa czy jest cos takiego ze po przekreceniu kluczyka w zamku w odwrotna strone i przytrzymaniu przez chwile,szyba powinna sie uchylic w dol???? bo u mnie tak nie ma,pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc!!!!!

Opublikowano
jak po pierwszym zamknieciu ci wyskakuje to masz walniety jeden z mechanizmow centralnego. Ten ktory ciezej chodzi przy zamykaniu kluczykiem. Mialem to samo w poprzedniej bmw, wymienilem mechanizm w drzwiach i dzialalo ok. Co do domykania szyb z kluczyka to nie kazda wersja to ma
Opublikowano
miałem tak kiedys i był pęknięty jeden z przewodów które sa przy lewym zawiasie maski bagażnika :!: połączyłem zaizolowałem i działa bez problemu :mrgreen:
Opublikowano
miałem tak kiedys i był pęknięty jeden z przewodów które sa przy lewym zawiasie maski bagażnika :!: połączyłem zaizolowałem i działa bez problemu :mrgreen:

Gdyby, nie to że

przekrece kluczykiem w drzwiach, natomiast z pilota gdy zamyka sie drzwi zamek sie zamknie i po chwili otworzy,dopiero za drugim razem gdy zamkne z pilota to jest ok i tak samo jest przy otwieraniu.

to też bym na to stawiał.

Wydaje mi się, że na forum już to było, i tak jak pisze Saku82pl, trzeba by sprawdzić siłowniki - ewentualnie same kostki, może coś nie łączy?

Co sie wydaje zabawne elektryk powiedzial mi ze w wiazce kabli ktore ida do silownika wystarczy rozciac jeden kabel(ten starujacy) i zamek z pilota bedzie dziala poprawnie,czy to jest normalne ?????

Ech, zo za mądry elektryk. Wziął kasę za naprawę, coś tam dłubnął i powiedział, aby "coś" przeciąć. Czego sam tego nie zrobił?

Qdbe ja nie czepiam się się ciebie, tylko nie lubię takich fachowców. Chyba miałeś pecha, że na niego trafiłeś.

Wpisz w szukajkę zamek and centralny, ewentualnie jeszcze pokombinuj ze słowami. Jestem przekonany, że znajdziesz rozwiązanie. Jak by co, to oczywiście pisz. ;) :cool2: :mrgreen:

Opublikowano
dziekuje panowie za pomoc,jeszcze sie rozejrze na forum,niestety ja nie znam sie na elektryce,wiec musze korzystac z uslug fachowcow,pech sprawil ze trafilem na takiego.pozdrawiam
Opublikowano
O ile dobrze pamiętam to w moim e36 było sterowanie centralnym za pomocą jednego przewodu, może ten "elektryk" wstawił Ci jakąś badziewną centralkę, podłączył przewody na wyczucie i teraz gdy zamykasz to dostaje sygnał otwierający, którym zamyka zamek, a z kolei ta centralka ma zaprogramowane automatyczne zamykanie i po jakimś czasie znowu wysyła sygnał, który otwiera (powinien zamykać). Trochę zagmatwane ale może mieć sens :mrgreen: .
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam! Co by nie zakładac nowego tematu pisze tutaj...

Nie dziala w ogole centralny, takiego juz kupilem. Mialem jechac z tym do flachowca ale postanowilem przed tym poradzic sie was na forum.

Wersja bez pilota, bez alarmu. Centralny w ogole nie reaguje jak by go nie bylo... siłowniki są.

Od czego zaczac szukanie usterki :?:

B. prosze o PoMoC! :modlitwa:

PS jak trzeba to zrobie jakies zdjecia.