Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak pytalem w sklepie i serwisie pilarek (nie wiem jak poprawnie sie to pisze wiec tak jak slysze) sztil czy moge lac do paliwa inny olej do silnikow dwusowowych np taki jak leje sie do komarkow to uslyszalem ze nie powinienem tego robic bo szybko padnie silnik Uzasadnienie tego bylo takie ze ten olej sztila jest syntetykiem i nie pozostawia nagaru smaruje i czysci ten silnik Wiec moje pytanie czy jak dodam go do paliwa w moin bmw czy to moze go wyczyscic od srodka Zastanawial sie ktos nad tym :?: :?: :?:
jedynakk
Opublikowano
Stihl ;) Do paliwa dolewac olej? Toz to zbrodnia! Jak chcesz przeplukac silnik to zalej pelen syntetyk do silnikow samochodowych ale z tym oczyszczaniem to tez bym nie szalal bo moze z tego wyniknac wiecej zlego niz dobrego...
Opublikowano
Do czterosuwów nie dodaje się oleju do paliwa, bo nie ma takiej potrzeby. A gdybyś chciał wiedzieć dlaczego, to poszukaj na Necie różnic pomiędzy dwu i czterosuwem.
Opublikowano
jak pytalem w sklepie i serwisie pilarek (nie wiem jak poprawnie sie to pisze wiec tak jak slysze) sztil czy moge lac do paliwa inny olej do silnikow dwusowowych np taki jak leje sie do komarkow to uslyszalem ze nie powinienem tego robic bo szybko padnie silnik Uzasadnienie tego bylo takie ze ten olej sztila jest syntetykiem i nie pozostawia nagaru smaruje i czysci ten silnik Wiec moje pytanie czy jak dodam go do paliwa w moin bmw czy to moze go wyczyscic od srodka Zastanawial sie ktos nad tym :?: :?: :?:

Buahahahahaah - to jest oczywiście żart??? :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: