Skocz do zawartości

renowacja aluskow co zroibic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich dawno mnie nie bylo bo ciezko pracowalem ale mniejsza z tym

dzieki temuy kupilem aluski tylko troche podniszczone ale za tanie pieniadze i ladny model

a moj problem polega co zrobic bo jedni mowia ze alufelg sie nie piaskuje ini mowia ze dac do piaskowania

jakie jest wasze zdanie na ten temat a mopze ktos ma jakies dobrze namiary na cos w okolicy starego wojewudztwa leszczynskiego

Opublikowano
Ci którzy mówią,że alufelg się nie piaskuje gadają bzdury,ja 2 miesiące temu dałem do regeneracji cztery felgi borbet A 17 cali, 10 cali tył,8.5 przód,felgi najpierw zostały dobrze wypiaskowane,kompletna renowacja kosztowała 500zł,felgi są jak nowe.
Nur bmw e32
Opublikowano
felgi daje sie do piaskowania, do renowacji to jest wlasnie najlepsze :8)
B M W
Opublikowano
Pod warunkiem że pokryje się je specjalnym lakierem bo w przeciwnym razie efekt piaskowania szybko pryśnie, no chyba że będziemy często jest traktować automaksem.
Opublikowano
  • Autor
w wulkanizacji kumpel powiedzial ze odsyla do firmy jakiejs co tym sie zajmuje i to by kosztowalo 250 zl za komplet wiec nie jest zle a inny fachowiec powiedzial ze 200 zl ale on twierdzi ze sie nie piaskuje mam jeszcze inne namiary ktore musze sprawdzic bo gosc jeszcze taniej ponoc robi
Opublikowano
To do tego fachowca co ci powiedział 200zł bez piaskowania lepiej nie dawaj felg. :hand:
Nur bmw e32
Opublikowano
  • Autor
znalazlem nastepnego fachowca co sie zajmuje piaskowaniem i malowaniem mowi ze co najmniej 8 lat w tym siedzi i toi robi za felge chce od 40 do 50 zl piaskowanie i polakierowanie i chyba do niego dam
Opublikowano
Jeśli chcesz mogę ci usunąć lakier z felg chemicznie w kwasie siarkowym. Przy tej metodzie nie ma mowy o jakichkolwiek ubytkach aluminium podczas procesu odlakierowania. Zostaje tylko czyściutki stop. cena za komplet 4szt. 80zl. Mój nr 792 898 285 Marcin Wrocław.