Skocz do zawartości

BMW E36 318 iS Coupe przerywa podczas dodawania gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Podczas dodawania gazu (czasami tylko na jedynce i dwojce, a czasami na każdym biegu) przerywa a po chwili przyspiesza dopiero. Swiece wymieniłem i dalej to samo. Jaka może być przyczyna? przewody paliwowe? sonda lambda? a może wina komputera?

Opublikowano

było nie raz.jestes nowy,ale że mam dobry humor i też mam is'a to napiszę ci :D

Zacinająca sie przepływka.

Mozesz ewentualnie zajrzeć pod spód czy czujnik polozenia walu nie jest brudny

Nalac dobrego paliwa.ze szczególnym naciskiem na NALAĆ, wiecej niz rezerwę

Jak jest instalacja LPG to napisać tutaj że jest :D

Ocenić stan pompki paliwa.

Opublikowano
Niestety żadna z wymienionych metod nie poskutkowała, nie dała efektu. Dodam, że praca silnika "na luzie" jest nierówna, tzn wskazówka na obrotomierzu u3muje ciągle poziom na "1" ale po odgłosie słychać ze coś jest nie tak. Po prostu jest taki głos jakby silnik już ledwo co się obracał po czym od razu odgłos staje się płynny. i tak w kółko.
Opublikowano
U ojca w pasku był podobny problem, na początku na niektrych biegach lekko przerywało, a później zaczęło na wszystkich i auto było słabe, okazało się, że przewody te co idą do świec były walnięte, a na luzie obroty falowały, alebo łapał za wysokie, albo za niskie. A kiedyś w moim tds-ie odłączyłem kabel od czujnika temperatury, to auto zaczynał szarpać, dusić się, a na luzie obroty potrafiły spaść do 500, że mało silnika z ramy nie wyrwało, po czym wrcały do około 800. Sprwdź przewody, które idą do świec na dzień dobry