Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam prosze o pomoc w sprawie elektryki ktos mi powiedzial ze alternator rozladowuje najczensciej w bmw ale rozlaczylem alternator i dalej siada akumulator co moze miec wine pomocy dopiero co kupilem bmw i jestem zelony w temacie
Opublikowano
nie bardzo rozumiem jak moze alternator rozladowywac aku,na poczatek sprawdz kable ktore ida do rozrusznika te przykrecane moga byc luzne lub zasniedziale a moze urwal sie.A akumulator to nie ma zwarcia na celach :?: podmien moze inny,a czy siada ci podczas jazdy czy na postoju jak podczas jazdy wymien regulator napiecia.
Opublikowano

Może prościej użyć miernika.

1.Zmierz napięcie na biegu jałowym powinno być powyżej 14Volt nawet przy zapalonych światłach.

2. Zmierz natężenie prądu przy wyłaczonym silniku i odbiornikach. Nie znam właściwej wartości ale powinno być duuużo poniżej 1 Ampera, a pewnie mniej niż 100mA.

Opublikowano
co do natężenia prądu - po zamknięciu drzwi i po ok. 2 minutach powinno spaść do ok. 25mA - testowane na e34 524td - kup najtańszy miernik za 20pln i sprawdzaj, tylko ostrożnie :lol:
Opublikowano
hehe..mialem podobny klopot w swoim autku:) nastapilo to po tym,jak mi padl regulator napiecia w alternatorze :P a aku swoja droga byl juz troszke "wiekowy" :lol: i po prostu padl :mrgreen: wiec wystarczyl zakup nowego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

niemożliwe NIE istnieje!!:P

BMW - i wszystko jasne...:D